Sport

Gheorghe Tadici s-a răzgândit: “Cristina Neagu este o Simona Halep a handbalului!”

06.12.2018 | 17:44
Gheorghe Tadici o laudă pe Cristina Neagu, după ce o critica în urmă cu câteva luni
ADVERTISEMENT

Gheorghe Tadici, omul care a condus mulți ani naționala României de handbal, o laudă pe Cristina Neagu, după ce românca a făcut senzație la Europeanul din Franța. Dacă în primăvară Tadici o critica pe jucătoarea de la CSM, acum tehnicianul a schimbat foaia. “Neagu este o Simona Halep a handbalului, nimic nu îi mai stă în cale când se dezlănțuie! Dar, atenție mare: Simona joacă și câștigă singură, pe când Cristina, oricât de valoroasă ar fi, și este, nici nu joacă și nici nu poate câștiga singură!”, a spus cel care a antrenat naționala României.

Chiar dacă la începutul acestui European de handbal Gheorghe Tadici nu era mulțumit de obiectivul pus de Federație, o clasare pe locurile 1-6, acum fostul selecționer este impresionat de jocul naționalei României, dar mai ales de cel al Cristinei Neagu, pe care Tadici a chemat-o la națională pe când interul stânga avea doar 18 ani. ”Cristina este la apogeul carierei, dar, atenție, un apogeu care va mai dura. Adolescenta de 18 ani pe care am adus-o în 2006 la echipa națională a crescut și a devenit cea mai valoroasă jucătoare a lumii și, iată, golgeter-ul all-time al Campionatelor Europene.”, a spus Tadici într-un interviu pentru site-ul magnanews.

ADVERTISEMENT
Tabela din Brest Arena îi anunță pe spectatori că golgheterul all-time al competiției a devenit Cristina Neagu cu 206 goluri

Gheorghe Tadici despre Cristina Neagu pe care o compară cu Halep: “Trage echipa după ea!”

Gheorghe Tadici a fost supărat pe Cristina Neagu o perioadă, pentru că jucătorarea nu ar fi fost recunoscătoare antrenorilor care au format-o, inclusiv lui. “Să vedem supervedeta la Final Four!”, spunea Tadici înainte de Final Four-ul din primăvară din Liga Campionilor, când CSM București a terminat pe locul 3. Acum antrenorul a fost impresionat și s-a răzgândit. “Neagu are acum chiar toate atuurile necesare, experiență, determinare, forță, maturitate și luciditate. Nu se bucură exagerat la un succes, dar nici nu disperă la eșecuri. Se adună și se reface imediat, a văzut cam de toate în handbal, după ce a jucat la 10-12 Mondiale și Europene, la Jocurile Olimpice, dar și în finală de Liga Campionilor. Cristina Neagu trage după ea și motivează întreaga echipă, iar când mai are și suport de la jucătoare precum Buceschi, Pintea sau Vizitiu, atunci este posibil chiar orice.”, a spus după partida cu Norvegia, Gheorghe Tadici.

Cristina Neagu și Gheorghe Tadici, pe vremea când cei doi au lucrat împreună la naționala României

Fostul selecționer, nu doar că o vede pe Cristina Neagu ca un lider adevărat, dar spune că interul naționalei poate duce România la cea mai mare performanță făcută vreodată la Euro. “Putem câștiga totul, dar putem să și pierdem totul, dacă nu gestionăm la fel ca în meciul cu Norvegia și celelalte partide.”, a spus Tadici.

ADVERTISEMENT
  • 217 goluri a marcat Cristina Neagu pentru România la turneele finale ale Europeanului de handbal, record absolut