Sport

Gheorghe Tadici, trei propuneri pentru redresarea şi dezvoltarea handbalului feminin! Ce solicită fostul selecţioner

Gheorghe Tadici a venit cu trei propuneri ca handbalul feminin românesc să fie redresat. Fostul selecţioner solicită o şedinţă a CA cât mai rapid.
25.08.2021 | 14:11
Gheorghe Tadici trei propuneri pentru redresarea si dezvoltarea handbalului feminin Ce solicita fostul selectioner
ADVERTISEMENT

Antrenorul formaţiei HC Zalău şi fostul selecţioner al României, Gheorghe Tadici, a solicitat o întrunire cât mai rapidă a Consiliului de Administraţie pentru a discuta propunerile pentru redresarea handbalului românesc.

Tadici vine cu trei propuneri concrete care să stopeze rezultatele cenuşii ale handbalul feminin românesc la turneele finale, având în vedere că România a încheiat pe locul 12 la ultimele două turnee finale.

ADVERTISEMENT

Gheorghe Tadici, trei propuneri pentru redresarea şi dezvoltarea handbalului feminin!

Ultimul rezultat important al naţionalei României a fost locul 4 la Campionatul European din 2018. Au urmat apoi eşecurile de la CM 2019 şi CE 2020, iar la începutul acestui an, România a ratat prezenţa la JO.

Gheorghe Tadici consideră că este nevoie de o nouă reformă de redresare a handbalului feminin românesc şi a venit în acest sens cu trei propuneri concrete:

ADVERTISEMENT

1. Introducerea unei reguli privind înscrierea în raportul de joc la Liga Națională Feminin a minimum 8 jucătoare de cetățenie română la fiecare joc.

2. Introducerea regulii potrivit căreia echipele din Liga Națională Feminin să aibă permanent în teren 3 jucătoare de cetățenie română începând cu sezonul 2022-2023 și 4 jucătoare de cetățenie română începând cu sezonul 2023-2024.

ADVERTISEMENT

3. Introducerea regulii folosirii în fiecare joc la Liga Națională a unei jucătoare U21 minimum 15 minute și a unei jucătoare U23 minimum 30 minute.

În Liga Naţională de handbal masculin este în vigoare regula cu 8 jucători de cetăţenie română!

Măsura privind înscrierea a 8 jucători cu cetăţenie română pe raportul de joc este valabilă în Liga Naţională de handbal masculin. Doi dintre ei trebuie să fie permanent pe teren.

ADVERTISEMENT

Regulile U-21 şi U-21 ar trebui să impună promovarea tinerelor jucătoare. Ca această regulă să fie eficientă, jucătoarele U-21 ar trebui să fie folosite în fiecare joc minimum 15 minute, iar cele U-21 minimum 30 de minute.

Liga Florilor începe pe data de 3 septembrie

Sezonul din Liga Naţională de handbal feminin a început în această săptămână cu meciurile din Cupa României. Turneul Final Four se va desfăşura în weekend, la Brăila.

Noul sezon din Liga Florilor va începe pe data de 3 septembrie cu meciul dintre CSM Bucureşti şi Ştiinţa Bucureşti.

ADVERTISEMENT