Life

Gheorghe Turda îi face nepotului nuntă cu 700 de invitați, în Maramureș: “Toate tradițiile se respectă”

Cântărețul Gheorghe Turda se pregătește pentru unul dintre cele mai importante evenimente de familie, ce va avea loc în această vară, chiar de Sfânta Maria.
24.07.2022 | 11:45
Gheorghe Turda ii face nepotului nunta cu 700 de invitati in Maramures Toate traditiile se respecta
Gheorghe Turda îi face nuntă nepotului în Maramureș. Iată cum a arătat artistul la nunta lui. Sursa foto: arhiva personală/Facebook.
ADVERTISEMENT

Gheorghe Turda are parte de un eveniment important în familie, în această vară. Cerebrul interpret de muzică populară îi face nuntă nepotului său pe data de 15 august, chiar de Sfânta Maria. Artistul și-a invitat la nuntă toți prietenii și cunoscuții. Mirii vor avea mai multe perechi de nași, conform tradiției maramureșene.

Gheorghe Turda îi face nuntă nepotului său cu 700 de persoane. Mirii vin din Franța

Gheorghe Turda se pregătește pentru nunta nepotului său, un eveniment în care se vor respecta toate tradițiile din zona Maramureșului. Mirii vor veni special, pentru nuntă, din Franța, acolo unde lucrează.

ADVERTISEMENT

“Se însoară nepotul meu de la Săpânța, băiatul lui Anuța, sora mea. Ioan Pop până de curând a lucrat în Franța, de ani și ani de zile… Nu pentru că n-a avut timp, nu a făcut nunta, dar acum i-a venit sorocul.

Evenimentul va fi deosebit de interesant, va fi o nuntă cu 700 de invitați. S-a lucrat până la acest moment pentru buna organizare a nunții. Voi avea mulți musafiri de la București și din toată țara”, a declarat, pentru FANATIK, Gheorghe Turda.

ADVERTISEMENT

Și-a invitat prietenii și cunoscuții la nunta nepotului său

Nepotul lui Gheorghe Turda și-a dorit să se căsătorească duminică, 14 ani, dar – pentru că este post – evenimentul va fi organizat luni, chiar pe data de 15 august. Artistul ne-a dezvăluit că a invitat la nunta nepotului toți prietenii și cunoscuții.

“Sunt invitați toți cei care cunosc familia mea, a surorii mele și a neamului meu, a lui Gheorghe Turda.

ADVERTISEMENT

Nunta va fi de Sfânta Mărie Mare, pentru că duminică pe 14 august este post. Și s-a aprobat să se facă chiar de Sfânta Marie, care pică luni. Deci, Episcopia Maramureșului a aprobat să se facă cununia religioasă pe data de 15 august și atunci va fi și petrecerea”, a mai spus artistul.

La nuntă vor fi trei orchestre muzicale

Nunta va avea loc într-un local select din Sighetul Marmației, iar nuntașii vor asculta nu mai puțin de trei orchestre muzicale. Printre artiștii de muzică populară care vor întreține atmosfera se află Florentina și Petre Giurgi.

ADVERTISEMENT

“Ghiță Turda îi invită cu drag pe toți cei care mă cunosc ca artist, ca prieten, pe cei care îmi cunosc vocea și repertoriul. Vă invit pe toți să petreceți la o nuntă maramureșeană de excepție.

Am trei orchestre, inclusiv o artistă mare de muzică ușoară de la București, nu spun numele să fie surpriză și, bineînțeles, cea mai importantă orchestră va fi a lui Petrică Giurgi și Florentina Giurgi din Baia Mare”, a mai spus interpretul de muzică populară, Gheorghe Turda.

Conform tradiției maramureșene, mirii vor avea mai multe perechi de nași

Conform unei tradiții din Maramureș, mirii vor avea la nuntă mai multe perechi de nași. În plus, și numărul mare de invitați la o nuntă începe de la 700 de persoane. În Maramureș nu există nuntă cu mai puțini invitați, ne spune artistul.

”E mic numărul. La noi se fac nunți de la 700 de persoane în sus. Toate tradițiile se respectă la noi. Și cele cu Steagul. Pe mine m-au pus într-o postură destul de delicată, să găsesc un ceteraș din Maramureș, care să le cânte la Steag.

Acum e foarte greu să găsești copii talentați și apreciați. Pentru că muzica a evoluat în detrimentul autenticului, au devenit mai puțin pretențioși. Nu aveam ceteraș la steag, dar am găsit”, afirmă Gheorghe Turda.

În trecut, obiceiul – numit seara steagului  – se organiza în noaptea de dinaintea cununiei religioase, când mirii, împreună cu prietenii lor, stegarul si drușca, mergeau mai întâi la mire acasă, unde dansau „jocul steagului” și erau pregătite palaria mirelui și cununa miresei.

Printre nași trebuia să fie și una din fetele artistului, dar aceasta se află în vacanță în perioada aceea, și nu și-a putut amâna concediul.

“Trebuia să fie una din fiicele mele, dar este plecată în concediu în străinătate, chiar în perioada aceea. La noi e un obicei foarte interesant. Din partea  mirelui sunt patru perechi de nași, cel puțin, iar din partea miresei vor fi încă patru perrechi de nași.

Se poate ajunge până la 12 perechi. Totul are loc tradițional, cu costume, ca la noi în Maramureș”, susține interpretul de muzică populară, care abia așteaptă să joace la nuntă.

Imagine cu Gheorghe Turda de la cununia lui din 1977

Gheorghe Turda ne-a dezvăluit și o imagine de la cununia lui civilă. Artistul s-a căsătorit cu Elisabeta, o balerină frumoasă de la Ansamblul Ciocârlia, pe data de 12 mai 1977. Au alcătuit un cuplu frumos, iar oamenii îi invidiau. Cei doi au două fete, Ancuța și Voichița, de toată frumusețea.

Din păcate, soția lui l-a părăsit prea devreme. În anul 2009, după o suferință îndelungată, Elisabeta Turcu a murit de leucemie. Aceasta s-a îmbolnăvit după un turneu în Japonia, efectuat în 1987, alături de soțul ei. Pierderea ei l-a marcat profund.

ADVERTISEMENT
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat...
În Columbia toată lumea știe cine este soția lui Giovanni Becali. L-au eliberat imediat dintr-o pușcărie din Bogota când au aflat cum o cheamă
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
Bază aeriană din Crimeea în flăcări după un atac cu rachete ATACMS VIDEO
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf...
EXCLUSIV Dovezile amantlacului dintre Anamaria Prodan și Dan Alexa, descoperite de Laurențiu Reghecampf în dormitorul matrimonial. Antrenorul a izbucnit în plâns când a aflat că este înșelat
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat...
Au auzit strigăte disperate de sub pământ, iar când s-au apucat de săpat au dat peste un om în viaţă. Bărbatul din Moldova fusese îngropat de viu de patru zile
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca...
Un cunoscut milionar român a ajuns la sapă de lemn, la fel ca Irinel Columbeanu! Ce spune fiica lui: Vorbeşte cu extratereştrii
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de...
Minodora nu mai doarme cu soțul ei, după o căsnicie de 20 de ani: "Tot am mai încercat, dar nu pot!"
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar...
O româncă, vedetă la cea mai mare televiziune din Italia după ce ar fi sedus și înșelat un bătrân din Milano. Imagini incredibile cu femeia și jurnaliștii italieni
Netflix pregătește marea surpriză. Mai sunt câteva ore
Netflix pregătește marea surpriză. Mai sunt câteva ore
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a...
Iubitul Cristinei Cioran, ''show'' grotesc și clipe șocante în centrul Capitalei. Drogat, i-a speriat pe trecători. Imagini cu un PUTERNIC IMPACT emoțional! VIDEO
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2...
Cuantumul despăgubirilor cerute de victimele lui Vlad Pascu în dosarul tragediei din 2 Mai: cel puțin 33 de milioane de euro. Cine va plăti
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de...
Veste bună pentru 3 milioane de pensionari. Vor primi o nouă tranșă de 1400 de lei, pe cardul de energie. Când intră în posesia banilor