Life

Gheorghe Turda, în lacrimi. Artistul a vorbit despre moartea soției. „Acolo s-a îmbolnăvit”

Gheorghe Turda a izbucnit în lacrimi. Îndrăgitul artist de muzică populară a vorbit despre soția decedată. Ce boală a răpus-o?
12.03.2023 | 21:12
Gheorghe Turda in lacrimi Artistul a vorbit despre moartea sotiei Acolo sa imbolnavit
Din ce cauză a murit soția lui Gheorghe Turda. Sursa foto: captură video ”Altceva cu Adrian Artene”, colaj Fanatik
ADVERTISEMENT

Gheorghe Turda a izbucnit în lacrimi în cadrul unui interviu. Faimosul interpret de muzică populară, în vârstă de 75 de ani, și-a amintit de soția sa, decedată din cauza unei boli incurabile. El a rememorat clipele grele cu care s-a confruntat femeia.

Gheorghe Turda, destăinuiri în lacrimi despre soția decedată. Ce boală a ucis-o pe femeie

Gheorghe Turda și-a deschis sufletul și a mărturisit că Elisabeta Turda a murit din cauza leucemiei, afecțiune pe care a dezvoltat-o în Japonia. Mai bine de două decenii s-a chinuit aceasta cu boala cruntă, timp în care Gheorghe Turda i-a fost alături cât l-au ținut puterile.

ADVERTISEMENT

”(…) A fost o relație foarte frumoasă, de 37 de ani, până când s-a îmbolnăvit în Japonia. Acolo s-a îmbolnăvit de leucemie, săraca. A fost cumplit de greu pentru că a avut o boală incurabilă. Și am ținut-o peste 22 de ani în viață prin atașamentul de tată și… A fost cumplit de greu!”, a precizat printre lacrimi Gheorghe Turda, în podcastul ”Altceva cu Adrian Artene”.

 

Gheorghe Turda și Elisabeta Turda au fost căsătoriți aproape patru decenii. În 2009, însă, moartea i-a despărțit, căci Elisabeta Turda a pierdut lupta cu leucemia. Din rodul iubirii lor au rezultat două fiice, Anca Ioana Turda și Elena Voichița Turda.

ADVERTISEMENT

Cum s-a îmbolnăvit de leucemie în Japonia soția lui Gheorghe Turda

Elisabeta Turda era de profesie balerină. S-a îmbolnăvit de leucemie cronică trombocitară în Japonia, în 1987, după ce a vizitat Hiroshima, unde încă persistau semne ale bombei nucleare din 1945. Acestea, dar și turneul solicitant din ”Țara Soarelui Răsare”, i-au declanșat boala partenerei lui Gheorghe Turda.

”În timpul unui turneu în Japonia, în 1987, soţiei mele, prim-balerină solistă a Ansamblului Rapsodia, i s-a declanşat o boală teribilă, leucemie cronică trombocitară. Acel turneu a fost extrem de solicitant, în 35 de zile am avut 32 de concerte şi foarte puţin timp de odihnă.

ADVERTISEMENT

În urma vizitei la Hiroshima a apărut boala, probabil din pricina climei şi a radiaţiilor care au persistat încă din 1945, chiar şi astăzi fiind urmări ale bombei atomice. Din păcate, după o luptă de mai bine de 20 de ani, Dumnezeu nu a mai vrut s-o ţină lângă mine. După moartea soţiei a trebuit să-mi continuu drumul vieţii, deşi nu a fost deloc simplu”, mai spunea Gheorghe Turda în revista ”Taifasuri”.

Gheorghe Turda a încercat să-și refacă viața

După mulți ani de la pierderea Elisabetei, Gheorghe Turda a încercat să-și refacă viața. A fost o perioadă împreună cu solista Nicoleta Voicu, iar despărțirea dintre el și aceasta s-a produs cu scandal. Cântărețul a acuzat-o că a vrut să profite de situația lui financiară.

ADVERTISEMENT

La un moment dat, Nicoleta Voicu a mers și la poliție, din cauză că primea apeluri insistente de la Gheorghe Turda, în miez de noapte. În cele din urmă, apele s-au liniștit, iar Gheorghe Turda trăiește în prezent o nouă poveste de dragoste, dar pe care vrea să o țină secretă, așa cum el a declarat la Antena Stars.

ADVERTISEMENT