News

Ghinion pentru Ludovic Orban în prima zi de relaxare. Premierul s-a împiedicat

15.05.2020 | 13:35
Ghinion pentru Ludovic Orban în prima zi de relaxare. Premierul s-a împiedicat
Premierul Ludovic Orban s-a împiedicat în timpul unei vizite. Sursa foto - hepta.ro
ADVERTISEMENT

Ghinion pentru Ludovic Orban în prima zi de relaxare. Concret, starea de alertă nu a început bine pentru șeful Executivului care a avut parte de un incident nu tocmai plăcut.

Ghinion pentru Ludovic Orban în prima zi de relaxare

Prezent pe șantierul autostrăzii București – Pitești, premierul a vrut să salute cu cotul, dar s-a împiedicat. VEZI VIDEO AICI.

ADVERTISEMENT

Vă readucem aminte că Ludovic Orban a anunțat că va exista ”în timp” o sancţiune pentru cei care nu vor respecta regula privind obligativitatea purtării măştii după data de 15 mai. Acesta a spus că oamenii trebuie să se obişnuiască să poate masca de protecţie, iar angajatori să le asigure salariaţilor.

Premierul s-a împiedicat

”Cu siguranţă va exista în timp o sancţiune, dar cred că lucrurile trebuie să se dezvolte gradual, nu trebuie să ne apucăm să sancţionăm oamenii.

ADVERTISEMENT

Trebuie ca oamenii să se obişnuiască cu purtatul măştii şi angajatori să asigure măşti pentru personal”, a afirmat Ludovic Orban.

Orban a precizat că majoritatea oamenilor au fost corecţi şi au respectat regulile,  dar trebuie să existe şi modalităţi de a-i sancţiona pe cei care, nerespectând regulile, afectează şi sănătatea celorlalţi nu doar pe a lor.

Premierul a mai zis că autorităţile au făcut demersuri pentru a se asigura că există măşti de protecţie pe piaţă şi că nu se aşteaptă la nevoia unei intervenţii din partea autorităţilor privind preţurile la care aceste măşti vor fi comercializate.

ADVERTISEMENT

”Nu cred că va fi necesar controlul preţurilor. Noi am căutat să dăm drumul producţiei de măşti chirurgicale, cu trei pliuiri, acelea oferă protecţie de 80 la sută.

Deja avem 23 de producători autorizaţi care au crescut capacitatea de producţie zilnică. Ne-am organizat ca pe lângă importurile care se fac de către companiile private să asigurăm pătrunderea pe piaţă a unei cantităţi care să asigure satisfacerea cererii de măşti care va exista după data de 15”, a mai declarat premierul.

 

 

 

CITEȘTE mai multe articole interesante din categoriile NEWS, SPORT sau LIFE
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 849. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri