Fotbal intern

Ghinion teribil pentru Mihai Pintilii. Abia revenit după o accidentare, s-a „rupt” iar în Voluntari – FCSB

02.03.2019 | 20:03
Ghinion teribil pentru Mihai Pintilii Abia revenit dupa o accidentare sa rupt iar in Voluntari  FCSB

Mihai Pintilii, cel mai experimentat jucător din lotul celor de la FCSB, s-a accidentat spre finalul primei reprize a meciului cu Voluntari, iar ilfovenii au profitat la maximum de această situație și au intrat în avantaj la pauză, scor 2-1. 

Mihai Pintilii s-a accidentat în Voluntari – FCSB

În minutul 38, Pintilii a intrat prin alunecare pentru a deposeda un adversar, imediat dându-și seama că a suferit o ruptură la copasa stângă. Căpitanul a ieșit de pe teren pe propriile picioare, ceea ce înseamnă că nu este vorba despre o accidentare gravă. Chiar și așa, mijlocașul are șanse mari să rateze primele etape din play-off, dar și dubla cu Suedia și Insulele Feroe, din preliminariile pentru EURO 2020.

Pintilii își revenise în pauza de iarnă după o accidentare ce-l ținuse departe de gazon în perioada septembrie-decembrie. Mihai Teja nu l-a folosit cu Dunărea Călărași, însă apoi l-a folosit o repriză în victoria cu Hermannstadt, scor 3-0. Pintilii a prins 70 de minute pe teren în remiza albă împotriva Concordiei Chiajna.  Cel mai mult a stat pe teren în victoria uriașă cu Universitatea Craiova, scor 3-2, (79 de minute).

Pintilii, trei trofee la FCSB
Pintilii, trei trofee la FCSB

Pintilii, trei trofee la FCSB

Pintilii (34 ani) a revenit la FCSB în vara lui 2016, după experiențe în Arabia Saudită la Al Hilal și în Israel la Hapoel Tel Aviv. A cucerit două titluri de campion și o Supercupă a României, însă în prima sa perioadă, 2012-2014, atunci când echipa era pregătită de Laurențiu Reghecampf. Pintilii a prins doar 13 meciuri pe teren în acest sezon din cauza accidentărilor, iar jumătate dintre ele le-a jucat în preliminariile Europa League.

Deși a trecut de mult de prima tinerețe, Pintilii continuă să aibă o cotă decentă de piață în fotbalul românesc, fiind evaluat de site-ul de specialitate transfermarkt.de la 500 de mii de euro. Are 42 de selecții la echipa națională și un gol marcat.