Sporturi

Ghiță Mureșan, despre Simona Halep: “Mai cunoscută în SUA ca mine, Nadia, Hagi”

13.06.2018 | 12:04
Ghita Muresan despre Simona Halep Mai cunoscuta in SUA ca mine Nadia Hagi

Ghiță Mureșan, despre Simona Halep. Singurul baschetbalist român care a jucat în campionatul profesionist Nord-American, se află într-o scurtă vizită la Cluj, unde va participa la Sports Festival, eveniment care se desfășoară între 14-17 iunie. Unul dintre cei mai cunoscuți români peste Ocean, acolo unde e și stabilit din 1995, Mureșan a mărturisit că o altă vedetă autohtonă ”i-a luat față”. Nimeni alta decât Simona Halep, proaspăta câștigătoare a Marelui Șlem de la Roland Garros.

Simona Halep este cea mai cunoscută sportivă din România, iar titlul Roland Garros 2018 i-a mărit faima.

“În America, toată lumea știe de Simona Halep. Ghiță Mureșan nu prea mai există. Am niște prieteni, vecini, americani, nu au nimic în comun cu România, dar o respectă și o iubesc pe Simona ca pe copilul lor.

Ghiță Mureșan, despre Simona Halep: “În America are cei mai mulți fani”

Merg la toate turneele mari, peste tot în lume se duc după ea. În America are cei mai mulți fani. Este, de departe, cea mai cunoscută româncă acolo, peste mine, Hagi sau Nadia” – Ghiță Mureșan, despre Simona Halep.

Mureșan participă activ la Sports Festival

Cel mai înalt jucător de baschet din istoria NBA, la 2,31 metri, Ghiță Mureșan a venit pentru câteva zile la Cluj și se va implica la Sports Festival, eveniment care se desfășoară între 14-17 iunie. Ambasador al evenimentului, “Big Ghiță” va face demonstrații pentru copii și se va reîntâlni cu colegii din marea echipă a Clujului, care aducea în 1992 primul titlu la baschet.

“Mă bucur că se organizează Sports Festival. Clujenii sunt intelectuali, iubesc sportul și merită un asemenea eveniment. Sunt singurul jucător care a jucat în NBA și sper să atrag cât mai mulți fani la baschet și la orice alt sport. Cel mai important lucru este că se face inițiere pentru copiii care vor să încerce să practice un sport. Este o oportunitate pentru oameni să vină să vadă sportivi, dar și să încerce să facă sport, să facă mișcare. Sports Festival nu naște campioni, ci e făcut ca lumea să se bucure de sport” – Ghiță Mureșan, fost baschetablist.

Mureșan: “Perioada din NBA mi-a schimbat viața”

Ghiță Mureșan a plecat în 1993 în America, la Washington Bullets, iar de acolo destinul i s-a schimbat complet. A rămas în America și după terminarea contractului, și s-a stabilit în Maryland. “Prin sport am obținut foarte multe, asta le-am transmis și copiilor mei. Am avut mare noroc, am câștigat loteria că am jucat în NBA, atunci erau 350-400 jucători din NBA, iar eu am fost unul dintre ei. Acea perioadă mi-a schimbat viața, am avut multe oportunități. Am avut extrem de multe amintiri frumoase, nici nu știu pe care să o aleg. Când fac ceva de plăcere, totul este o joacă, o frumusețe. M-a maturizat mult America, aveam 22 de ani când am ajuns acolo și m-a transformat în bărbat.Vreau să le transmit tuturor să se bucure de viață și să nu uite ce e mai important: educația, familia și prietenii . Un copil să nu facă din sport carieră, ci să aibă plăcere să joace” – Ghiță Mureșan, fost baschetbalist.

Concursuri cu premii pentru amatorii de sport

Fotbal, tenis, padel, baschet, cros, tenis de masă, caiac canoe, kendama, tiroliană, escaladă, șah, beach voley, golf, petanque, rugby, oină, fitness, cross training, scrimă și handbal, acestea sunt sporturile pe care iubitorii de sport de toate vârstele le pot exersa pe durata Sports Festival. Zona dintre Sala Polivalentă, Cluj Arena și Parcul Babeș se va transforma într-un mare teren de joacă. Pe www.sportsfestival.com sunt deschise înscrieri în competiții cu premii, iar la fața locului te poți înscrie gratuit la cursuri și demonstrații.