Fotbal intern

Atac dur: “Mi-e ruşine să mă mai iau de Steaua! Tăiaţi în carne vie!”

Fostul căpitan al lui Dinamo, Giani Kiriţă a tras un semnal de alarmă şi a mărturisit că escapada jucătorilor lui Vasile Miriuţă, prezentată în exclusivitate de FANATIK.RO, trebuie...
31.10.2017 | 14:20
Atac dur Mie rusine sa ma mai iau de Steaua Taiati in carne vie

Fostul căpitan al lui Dinamo, Giani Kiriţă a tras un semnal de alarmă şi a mărturisit că escapada jucătorilor lui Vasile Miriuţă, prezentată în exclusivitate de FANATIK.RO, trebuie sancţionată în cel mai drastic mod posibil. Omul care este extrem de iubit de ultraşii din Ştefan cel Mare, pentru devotamentul de care a dat dovadă faţă de culorile alb-roşii pe vremea în care era fotbalist, a mărturisit că îl doare tot ce se întîmplă acum la echipa lui Ionuţ Negoiţă.

Giani, cum comentezi situaţia în care a ajuns acum Dinamo?

– Îţi spun sincer că nu am mai vrut să comentez în niciun fel, deoarece iar se trezeşte unul şi altul şi spune despre mine că mă bag şi eu în seamă, că vizez nu ştiu ce post pe la Dinamo, dar nu pot să tac. Eu consider că mi-am câştigat dreptul pe teren să vorbesc de echipa sufletului meu. Mă doare de tot ce se întâmplă acum la echipă şi mă doare sufletul de suporterii lui Dinamo.Click pe meci în aplicaţia de mai jos pentru detaliile complete: echipe de start, comentariul live, statistici, clasament în timp real! Click pe MECIURILE ZILEI pentru a vedea toate jocurile de azi din Cupa Romaniei

Episodul cu beţia de la Piatra Neamţ?

– Este incredibil ce au putut să facă aceşti băieţi. Şi noi mai beam un pahar, că suntem oameni, dar nici în aşa hal. Am mai vorbit şi eu cu alţi foşti colegi de ai mei şi nu înţelegem ce a fost în capul acestor fotbalişti ai lui Dinamo? Cum poţi să bei până la ora aia înaintea unui meci oficial?

“Nu au cîştigat nici o jumătate de toartă de trofeu!”

Ce crezi că este de făcut acum cu aceşti fotbalişti?

– Păi ce să mai fie de făcut cu nişte jucători care nu au cîştigat nici o jumătate de toartă de trofeu în viaţa lor? Cum crezi că vor mai apărarea jucătorii aştia în faţa suporterilor? Păi o să îi huiduie lumea la greu. Trebuie să se ia de urgenţă măsuri drastice cu orice risc, iar eu dacă eram la Dinamo te asigur că ştiam să gestionez situaţia asta.

Apropo, de ce Giani Kiriţă nu a lucrat până acum la Dinamo?

– De ce? Hai să îi spun eu cum a stat treaba. Acum doi ani Ionuţ Negoiţă a vrut să mă aducă la Dinamo ca, iar eu ştiam să gestionez orice fel de situaţie chiar dacă Gigi Mulţescu nu prea mă avea atunci la suflet. Însă am cerut să vin doar pentru un proiect bine făcut şi extrem de serios. Atât! Nu mi s-a garantat asta şi am decis că nu are rost să mă bag.

“Cristi Bobar a fost pus să se ia de mine”

Ai tot fost acuzat că vorbeşti şi spui tot felul de doar că vrei un post la Dinamo, ce ne poţi spune?

– Bine că ai deschis acest subiect, deoarece vreau să îl clarific pentru todeauna. Niciodată eu nu am vizat vreun post la Dinamo. Nici pe al lui Dănciulescu, dar nici alt post. Însă m-a deranjat foarte tare când Cristi Bobar s-a luat de mine.

Ce vrei să spui?

– Ştiţi şi voi că Bobar a vorbit nişte prostii despre mine, iar când am dat de el într-o benzinerie şi l-am luat la bani mărunţi mi-a spus că a fost pus să se ia de mine. Că ştie că eu sunt dinamovist, dar că a fost pus de cineva, nu are rost să îi dau acum numele, să mă atace. Atunci despre ce naiba proiect sănătos să mai vorbim la Dinamo?

 Giani Kiriţă nu vrea postul lui Danciulescu

Dănciulescu este acum director sportiv la Dinamo, crezi că el are vreo vină la tot ce s-a întâmplat faţă de incidentul cu cei cinci fotbalişti?

– Nu vreau ca Danciulescu să creadă că eu îi vizez postul, dar îmi pare rău de el. Ţi-am spus, eu ştiam să gestionez astfel de situaţii. Aveam metodele mele şi te asigur că sunt uns cu toate alifiile. Dar dacă nu se face acum ceva de urgenţă o să fie greu. S-a umplut paharul si pentru suporteri pentru ca in ultimii ani se zbate pentru supravietuire in Liga 1. Dinamo trebuie să lupte pentru play-off.

Miriuţă a atacat Steaua înainte de meciul cu Viitorul, ţi se pare normnal?

– În situaţia de acum de la Dinamo eu consider trebuie să îţi pese doar de echipa ta şi de problemele pe care le ai la tine din curte. Nu vreau să spun nimic de Miriuţă, dar eu ca un antistelist cunoscut chiar imi e ruşine acum să spun ceva de Steaua. Mă doar sufletul că spun lucrul asta, dar la ei se vede că Gigi Becali a făcut investiţii. Aşa trebuie făcut şi la Dinamo. Fără un proiect cu investiţii majore nu ai cum să te baţi cu Steaua. Sau te întorci la un proiect bayat pe tineri şi doi ani nu te ridici cu pretenţii.