Sport

Giani Kiriță îl cere pe Gică Hagi la națională: „Nimeni nu face nimic! Asta duce la dezastrul fotbalului românesc!”

Giani Kiriță, fostul mijlocaș defensiv de la Dinamo, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre haosul de la echipa națională, după ratarea barajului de calificare la CM 2022 și plecarea lui Mirel Rădoi.
16.11.2021 | 10:39
Giani Kirita il cere pe Gica Hagi la nationala Nimeni nu face nimic Asta duce la dezastrul fotbalului romanesc
Giani Kiriță dă de pământ cu FRF și îl cere pe Gică Hagi la națională: „Nimeni nu face nimic! Asta duce la dezastrul fotbalului românesc!”
ADVERTISEMENT

România nu a reușit să termine preliminariile pe locul 2 din grupa J și a ratat astfel barajul de calificare la Campionatul Mondial din 2022.

În urma acestui eșec, selecționerul Mirel Rădoi a decis să nu mai continue pe banca echipei naționale.

ADVERTISEMENT

Giani Kiriță dă de pământ cu FRF și îl cere pe Gică Hagi la națională

Fostul fotbalist Giani Kiriță susține că este inadmisibil faptul că România nu a reușit să prindă un loc la barajul pentru CM 2022, având în vedere adversarii pe care i-a avut în grupa J.

Totodată, îi atacă pe conducătorii FRF și este de părere că, în locul acestora, ar trebui aduși fotbaliștii care au făcut parte din „Generația de Aur”.

ADVERTISEMENT

„Hai să fim serioși. Jucăm cu Liechtenstein… nu e ca și cum ai juca cu o echipă bună. Nu ai ce să comentezi! Și noi, dacă ne adunăm, acum după ce ne-am lăsat de fotbal de zece ani, o batem pe Liechtenstein.

Noi, când jucăm cu astfel de echipe, ar trebui să băgăm echipa a doua. Dar e drumul lung până la nivelul ăsta. Trebuie o reorganizare. Trebuie aduși oamenii care au reprezentat România cu mândrie, adică cei care au fost în «Generația de Aur».

ADVERTISEMENT

Oamenii aceia trebuie să conducă fotbalul românesc, pentru că au făcut acele rezultate. Pentru noi, ei au fost etalonul. Mă refer de la Hagi și până la Răducioiu. Trebuie să lăsăm orgolile de-o parte și, dacă îi vom atrage pe oamenii aceștia la Federație, o să vedem alt proiect, alt fotbal”, a declarat Giani Kiriță, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Giani Kiriță: „Nu aveai cum să scapi locul doi!”

„Așa putem să construim. Din păcate, nimeni nu face nimic și asta duce la dezastrul fotbalului românesc. Nu aveai cum să scapi locul doi, nu exista așa ceva. Mai ales că Islanda are jucători tineri, de 20 de ani.

ADVERTISEMENT

Asta ține tot de acolo de sus, de la Federație. Bă, oameni buni, de 25 de ani nu mergem la niciun European, la niciun Mondial. Hai să aducem oamenii ăștia, care au reprezentat România din «Generația de Aur», să facem un compromis, să ne înțelegem, să reorganizăm fotbalul românesc și atunci o să vedeți o cu totul altă echipă națională”, a mai spus Giani Kiriță.

Giani Kiriță: „Eu mi l-aș dori pe Gică Hagi ca selecționer!”

În încheiere, Giani Kiriță a declarat faptul că, în opinia sa, Gică Hagi este cel mai potrivit om pentru a prelua postul de selecționer al naționalei României.

„Eu mi l-aș dori pe Gică Hagi ca selecționer. Cred că toți românii își doresc asta. Doar că, pentru a face ce a făcut la Academie și face în continuare, îi trebuie un proiect de zece ani, să avem continuitate”, a încheiat Giani Kiriță.

  • 3 este locul pe care a terminat România preliminariile CM 2022, într-o grupă cu Germania, Macedonia de Nord, Armenia, Islanda și Liechtenstein
ADVERTISEMENT