Sport

Giani Kiriță pune tunurile pe jucători după Academica Clinceni – Dinamo 1-0: „Trebuie să ai puțină demnitate. Trăim umilință după umilință!”

Giani Kiriță (44 de ani), fostul mijlocaș al lui Dinamo, a vorbit, în exclusivitate, pentru FANATIK, după înfrângerea neașteptată suferită de „câini” în fața celor de la Academica Clinceni, scor 0-1.
04.12.2021 | 12:57
Giani Kirita pune tunurile pe jucatori dupa Academica Clinceni  Dinamo 10 Trebuie sa ai putina demnitate Traim umilinta dupa umilinta
Giani Kiriță și Mircea Rednic
ADVERTISEMENT

Eșecul suferit de Dinamo în fața Academicii Clinceni este unul surprinzător, având în vedere că formația ilfoveană trece printr-o adevărată reconstrucție la nivel administrativ și tehnic.

Golul care a adus victoria gazdelor a fost marcat de Patriche Nichita, în minutul 33.

Giani Kiriță pune tunurile pe jucători după Academica Clinceni – Dinamo 1-0

Fostul fotbalist din „Ștefan cel Mare” s-a declarat șocat de înfrângerea înregistrată de „câini” în fața Academicii Clinceni. Acesta susține că jucătorii lui Dinamo ar trebui să arate mai multă ambiție în teren.

ADVERTISEMENT

„Nu știu dacă mai e ceva de zis. Tot vorbim de chestia asta… La un moment dat, și eu am încercat să mă duc să le spun câte ceva, am făcut-o din suflet. Dar, din păcate, chiar nu avem cu cine, deocamdată.

Nu știu ce poate să se întâmple mai departe. Oricât ar fi problema de moral și mental… totuși, intri pe teren și joci cu Clinceni. Nu e ca și cum ai juca cu o echipă din fruntea clasamentului care domină campionatul.

ADVERTISEMENT

Totuși, trebuie să ai puțină demnitate. Se pare că și dacă le vorbești, și dacă te duci acolo, se întâmplă cam aceleași lucruri. Până la urmă, nici tăria asta de caracter nu o au? Joci cu Clinceni, despre ce vorbim?

Când intri într-un meci, trebuie să câștigi. Ei nici măcar nu conștientizează faptul că sunt la Dinamo. Sunt multe lucruri care te-ar putea motiva. Chiar dacă ești jucător slab și nu ai valoare de Dinamo, e un meci cu Clinceni”, a declarat Giani Kiriță, în exclusivitate, pentru FANATIK.

ADVERTISEMENT

Giani Kiriță: „Au un antrenor bun, care le poate da niște prime!”

Giani Kiriță le mai atrage atenția fotbaliștilor roș-albi la faptul că au un antrenor cu experiență și că salariile le sunt plătite la zi.

„Încerc să o gândesc din orice perspectivă și parcă băieții ăștia nu au nicio scuză, dar absolut niciuna. Au un antrenor bun, cu experiență, care le poate da niște prime. Au salariile la zi. Nu sunt genul de om care să dau în jucători. Din contră, vreau să le ridic moralul. Vreau să-i fac să înțeleagă că motivația de bază ar fi că ești la Dinamo și joci cu Clinceni.

ADVERTISEMENT

Mi se pare ireal ca Dinamo, la ora actuală, să fie bătută de echipe cum sunt Voluntari, Clinceni. Pentru mine, ca fost jucător la Dinamo, este ireal să pierzi cu echipe din acestea, care nici nu existau. Cu echipele astea, noi ne antrenam.

Pentru o echipă ca Dinamo, este și mai grav faptul că, după meci, vin anumite persoane de la Clinceni, care spun asta (n.r. că nu s-au antrenat deloc pentru meci).

Mi se pare că trăim umilință, după umilință. Vă dați seama ce este în inima suporterilor, oamenii ăștia care țin echipa. Uite, și eu am intrat într-un proiect (n.r. Dinamo Win) prin care vreau să ajutăm echipa, să luăm niște bani cu care să facem niște investiții. Dar, până acolo, rămân șocat”, a mai spus Giani Kiriță.

Giani Kiriță: „Am vorbit cu Rednic. Vin cu mare drag!”

În încheiere, Giani Kiriță și-a exprimat dorința de a o ajuta pe Dinamo să iasă din perioada precară în care se află. Acesta susține că i-a transmis lui Mircea Rednic faptul că este dispus să mai participe la antrenamentele „câinilor”, așa cum a făcut-o înaintea partidei cu FC U Craiova, terminată 0-0.

„Eu am fost să fac antrenament cu ei și am crezut că au înțeles cât de cât ce trebuie făcut pentru Dinamo, când intră în teren. La un moment dat, le-am dat un exemplu ca să-i descătușez, le-am zis: «Bă băieți, jucătorii de fotbal, din câte știu eu, au doar două picioare. N-am văzut jucători de fotbal cu trei sau patru picioare, sunt la fel ca voi».

Nu știu ce trebuie să le mai zici jucătorilor ăstora. După meci, eu am vorbit cu nea’ Mircea Rednic și i-am zic că, dacă mai are nevoie de mine, vin cu mare drag, vin din suflet. O fac pentru că în situații de criză se ajută clubul. O fac fără pretenții, fără nimic. Parcă m-aș duce la fiecare antrenament. Jucătorii ăștia chiar au nevoie de un om, care să stea acolo tot timpul cu ei.

M-aș bucura să fiu alături de ei și să putem să scoatem echipa din criză. Restul nu vreau să discutăm, că rămân în staff, că nu rămân. Există deja un staff. Eu o fac pur și simplu ca fost jucător al lui Dinamo”, a încheiat Giani Kiriță.

  • 15 este locul ocupat de Dinamo în Casa Pariurilor Liga 1
ADVERTISEMENT