Fotbal intern

Giani Kiriţă, sfaturi pentru “Câinii Roşii”: “Şi eu am trăit asta la Dinamo”

21.08.2018 | 10:12
Giani Kirita sfaturi pentru Cainii Rosii Si eu am trait asta la Dinamo

Dinamo a pierdut duelul din Gruia în faţa campioanei CFR Cluj, scor 1-3. Asta chiar dacă au condus cu 1-0, după golul reuşit de Mihai Popescu. Cu toate acestea, George Ţucudean, cu o dublă şi Billel Omrani au reuşit să întoarcă soarta meciului. Fostul căpitan al dinamoviştilor, Giani Kiriţă, le ţine în continuarea partea tinerilor fotbalişti din Ştefan cel Mare.

“Jucătorilor le trebuie timp, le trebuie meciuri tari, să se călească. Ideal ar fi să câştige mai multe meciuri pentru a căpăta mult mai multă încredere. Nu poate un singur jucător să ridice nivelul liniei de fund. E normal, sunt jucători tineri. (n.r. Mihai Popescu, marcatorul lui Dinamo în derby-ul cu CFR). E un jucător bun, curajos, dar cam atât pentru că echipa e în formare. Haideţi să le dăm timp şi echipa asta să realizeze proiectul pe care l-a anunţat”, a spus Giani Kiriţă, la ProSport.

Kiriţă vorbeşte din propria experienţă când poveşteşte ce anume le lipseşte dinamoviştilor pentru un joc cât mai bun în apărare: “Eu am spus-o. Şi eu am trăit asta la Dinamo, dar eu ca jucător tânăr am avut lângă minge un fundaş central cu experinţă, pe Mihali. Ar trebui adus un fundaş cu experienţă şi valoare de Dinamo, iar tinerii să înveţe de la el. Katsikas nu e un jucător constant, a gafat foarte mult şi anul trecut”, a mai spus Giani Kiriţă.

Giani Kiriţă nu îi vede pe dinamovişti în playoff

În ceea ce priveşte lupta la play-off, fostul fundaş este sceptic cu privire la şansele lui Dinamo: “E greu (n.r. – ca Dinamo să ajungă în play-off), am spus-o de la începutul campionatului. Dinamo poate să facă nişte meciuri extraordinare, dar poate să şi piardă nişte meciuri într-un mod incredibil”, a fost de părere fostul căpitan dinamovist.

Nici Florin Bratu nu este foarte convins de şansele lui Dinamo la play-off, dar are în continuare încredere în fotbaliştii pe care îi antrenează“Până la un moment dat am jucat bine, consistent. Dar lipsa de maturitate ne-a trădat. Să nu uităm că am jucat contra campioanei, echipa care a făcut cele mai mari investiţii. Sper să prindem experienţă şi la meciurile următoare să fim mult mai exacţi. N-am avut maturitate în anumite momente de joc, tinereţea se vede în faţa echipelor care au forţă. Trebuie să avem răbdare cu aceşti jucători, pentru că uşor-uşor vom prinde încredere mai multă şi ne vom prezenta mai bine”, a spus Florin Bratu, la finalul meciului.

După cinci etape scurse din noul sezon, Dinamo ocupă locul şase în clasament, cu şapte puncte. Bratu are un bilanţ echilibrat, cu două victorii, două înfrângeri şi un egal. Dinamo are al doilea cel mai bun atac în Liga 1 Betano, cu 9 goluri marcate, dar şi a doua cea mai slabă apărare, cu 10 goluri primite.