Sport

Gianina Beleagă, cu capul sus după ce a ratat medalia la Tokyo: “Nu a fost să fie astăzi, nu disperăm”

Gianina Beleagă şi Ionela Cozmiuc au încheiat pe locul 6 în finala probei de dublu vâsle, categoria uşoară. Cele două canotoare ţin capul sus după acest rezultat şi susţin că vor reveni şi mai puternice.
29.07.2021 | 09:17
Gianina Beleaga cu capul sus dupa ce a ratat medalia la Tokyo Nu a fost sa fie astazi nu disperam
ADVERTISEMENT

Echipajul de dublu vâsle categorie uşoară a României a încheiat pe locul 6 în finală. Gianina Beleagă şi Ionela Cozmiuc nu au reuşit să câştige medalia mult dorită, însă la final cele două au avut un discurs echilibrat.

Gianina Beleagă, cu capul sus după ce a ratat medalia la Tokyo

Gianina Beleagă susţine că este mândră şi de locul 6, mai ales că a trecut prin foarte multe dificultăţi în ultimul an şi jumătate:

ADVERTISEMENT

”Locul şase în această finală a fost unul muncit, s-a văzut cât de strânsă a fost finala, de la start, până la finiş. Din păcate locul şase a fost al nostru astăzi, dar asta înseamnă doar o motivaţie pentru următoarea ediţie.

Suntem mândre de rezultatul nostru, toată lumea este mândră de rezultatul nostru şi sunt alături de noi. Noi am muncit pentru locul acesta, este al nostru. Ţinem capul sus, chiar dacă nu a fost medalie şi locul întâi.

ADVERTISEMENT

“Suntem mândre, mai avem de demonstrat, suntem pe la mijlocul drumului către visul nostru”

Ştim prin ce am trecut şi câte hopuri am avut de trecut pentru a ajunge aici. Uneori nu credeam că o să mai ajungem aici, dar am fost echipă şi rămânem echipă. Cursa a fost grea şi spectaculoasă, în proba noastră niciodată nu e cert cine vine pe locul întâi sau pe şase, pentru că suntem foarte apropiate ca valoare şi din cauza limitei de kilograme.

Suntem mândre, mai avem de demonstrat, suntem pe la mijlocul drumului către visul nostru, dar cu un pas mai aproape pentru a-l îndeplini. Nu a fost să fie astăzi, nu disperăm, suntem mândre şi de locul şase, pentru că şi pentru acest loc la Jocurile Olimpice trebuie să munceşti ani de zile.

ADVERTISEMENT

Le felicit şi pe celelalte concurente, pentru că toate am tras până la ultimul strop de energie”, a declarat Gianina Beleagă pentru Agerpres.

“De cursă suntem mulţumite, dar de locul ocupat, nu”

Ionela Cozmiuc a declarat că nu are ce să îşi reproşeze după această cursă, considerând că a făcut o cursă bună alături de colega ei:

ADVERTISEMENT

“De cursă suntem mulţumite, dar de locul ocupat, nu. Nu ai cum să fii mulţumit. Eu personal, dacă aş avea acum o oglindă în faţă, nu aş avea ce să-mi reproşez după un an în care am muncit foarte mult şi serios.

Atât a fost să fie. Cursa noastră a fost una bună, iar dacă ceva nu a mers bine antrenorii noştri au observat de pe mal, pentru că noi acolo am dat tot ce am putut, ne-am pus sufletul în barcă şi dacă ceva nu a funcţionat, deşi nu cred, cu siguranţă că o să ni se aducă la cunoştinţă şi o să corectăm.

“Sunt aici, în finală olimpică, între primii şase din lume şi nu cred că e puţin lucru”

Ca orice sportiv care participă la o finală olimpică, dorinţa noastră era o medalie, indiferent de culoare. Am mers la start hotărâte şi încrezătoare şi ne-am propus ca la finalul celor 2.000 de metri să fim mulţumite de ceea ce am făcut acolo.

Nu am încă sentimentul de dezamăgire, probabil nici nu-l conştientizez încă, dar am muncit totuşi doi ani din greu, am făcut antrenamente şi acasă, în condiţii nu tocmai potrivite canotajului, însă sunt aici, în finală olimpică, între primii şase din lume şi nu cred că e puţin lucru”, a spus Ionela Cozmiuc.

Ionela Cozmiuc şi Gianina Beleagă sunt duble campioane mondiale în această probă, în 2017 şi 2018.

ADVERTISEMENT