Fotbal international

Gianluca Vialli a ieşit învingător în lupta contra cancerului: “Au fost 17 luni de luptă”

13.04.2020 | 13:32
Gianluca Vialli a iesit invingator in lupta contra cancerului Au fost 17 luni de lupta
Gianluca Vialli a învins cancerul: "Au fost 17 luni de luptă". Foto: Virgilio.it
ADVERTISEMENT

Gianluca Vialli este un fost mare internațional italian al anilor 90, unul dintre cei mai buni atacanți din Europa la acea vreme. A fost coleg în atacul Sampdoriei cu actualul selecționer al Italiei, Roberto Mancini, tandemul Vialli – Mancini în perioada când genovezii erau antrenați de Vujadin Boșkov și reușeau să câștige Cupa Cupelor, 2-0 în finala cu Anderlecht.

Gianluca Vialli, în fața meciului cu viața

Gianluca Vialli a mai îmbrăcat apoi tricourile lui Juventus și Chelsea, cu ultima debutând și în cariera de antrenor. În vârstă de 55 de ani Vialli s-a aflat în urmă cu 17 luni în fața celui mai greu meci din viața sa, în care nu avea voie să piardă. A trebuit să facă nu mai puțin de 17 luni de chemioterapie în bătălia cu cancerul.

ADVERTISEMENT

Și la începutul acestei săptămâni Vialli a făcut marele anunț pe contul său de socializare. “Am învins tumora! Am terminat 17 luni de chimioterapie în decembrie. Două cicluri: unul de nouă și unul de 8 luni.

Se va întoarce la lucru la echipa națională

Și acum, în aprilie, examenele nu au arătat semne de boală. A fost foarte, foarte dur, chiar și pentru un tip dur ca mine. Iar acum a vedea că părul corpului și sprâncenele cresc înapoi înseamnă mult. O spun încet, dar sunt fericit.”

ADVERTISEMENT

Vestea îl bucură mult și pe selecționerul Roberto Mancini, pentru că odată vindecat Gianluca Vialli va reveni în stafful squadrei azzurra, pentru care, pe teren, a marcat 16 goluri în 56 de meciuri, în perioada 1985-92. De altfel și Vialli recunoaște că abia așteaptă să revină la treabă, după o perioadă atât de încordată.

Este a doua oară când învinge cancerul

Gianluca este extrem de bucuros că a reușit să învingă cancerul de pancreas, însă să nu uităm ca aceeași declarație făcea și în 2018, în urma altui an de mare luptă cu moartea și la capătul acelui an anunța că a câștigat duelul cu a fi sau a nu fi, dar iată că în numai un an problema a revenit și acum a fost nevoie de 17 luni pentru a doua victorie.

ADVERTISEMENT

Gianluca Vialli este tipul de fotbalist atipic, pentru care sportul nu a însemnat un mod de a-și asigura cele necesare traiului. Pentru că Gianluca este la propriu conte. Este fiul unuia dintre cei mai bogați oameni din Italia, având un castel imens, cu 60 de camere la Cremona, orașul său natal.

A fost coleg și apoi antrenorul lui Dan Petrescu

Gianluca Vialli a jucat la Chelsea, în perioada 1996-99, iar între 1998-2000 a preluat echipa, primul an ca antrenor-jucător, al doilea numai ca antrenor. El a fost mai întâi coechipier și apoi antrenorul internaționalului român Dan Petrescu.

ADVERTISEMENT

Vialli a strâns multe trofee în cariera sa: 6 cu Sampdoria (un titlu, trei Cupe ale Italiei, Cupa Cupelor și Supercupa Italiei), 5 cu Juventus (scudetto, Cupa, Supercupa Italiei, Champions League și Cupa UEFA) și 3 cu Chelsea (Cupa Angliei, Cupa Ligii, Cupa Cupelor).

ADVERTISEMENT