Sport

Gianluca Vialli a pierdut lupta cu un cancer agresiv. Detaliile cumplite dezvăluite de medicul care l-a operat pe fostul fotbalist italian

Gianluca Vialli a încetat din viață după ce a pierdut lupta împotriva cancerului pancreatic. Medicul care l-a operat pe fotbalistul italian a făcut dezvăluiri cumplite.
06.01.2023 | 21:20
Gianluca Vialli a pierdut lupta cu un cancer agresiv Detaliile cumplite dezvaluite de medicul care la operat pe fostul fotbalist italian
Medicul care s-a ocupat de Gianluca Vialli a dezvăluit informații cumplite. Sursă foto: hepta.ro.
ADVERTISEMENT

Moartea lui Gianluca Vialli a îndoliat lumea fotbalului și a sportului mondial. Fostul mare internațional italian a murit la vârsta de 58 de ani după ce a pierdut lupta cu un cancer foarte agresiv, așa cum susține renumitul medic Alessandro Zerbi, care l-a operat pe Vialli, diagnosticat în 2017 cu această boală cumplită.

Medicul care l-a operat pe Gianluca Vialli, detalii cumplite despre cancerul cu care se lupta fostul fotbalist

Un nou deces înfiorător a întristat lumea fotbalului. După disparițiile lui Sinisa Mihajlovic și Pele, Gianluca Vialli a decedat într-un spital din Londra după o lungă luptă împotriva cancerului pancreatic.

ADVERTISEMENT

Alessandro Zerbi, medicul care l-a ajutat pe Gianluca Vialli în lupta cu boala, a mărturisit că operația din urmă cu aproape 6 ani a decurs bine, însă cancerul a fost foarte agresiv.

„Cu mult curaj şi luciditate (n.r. cum primise Vialli vestea bolii). El a povestit această provocare şi într-o carte, pe care mi-a trimis-o. Operaţia din 2017 a decurs bine din punct de vedere tehnic.

ADVERTISEMENT

Vialli s-a şi întors acasă după câteva zile, datorită fizicului său de sportiv. Îngrijirile postoperatorii au fost efectuate la Londra, acolo unde locuia. Din păcate, era un neoplasm deosebit de agresiv. Ca toate cancerele, putea reveni”, a mărturisit Alessandro Zerbi, potrivit gazzetta.it.

Gianluca Vialli a murit într-un spital din Londra. Starea fostului fotbalist se agravase în ultima lună

Directorul Unității de Chirurgie Pancreatică de la Spitalul de Cercetare Humanitas din Rozzano, Alessandro Zerbi, a continuat să explice științific modalitatea prin care boala s-a răspândit în organismul lui Gianluca Vialli.

ADVERTISEMENT

„Tumora (n.r. cancerul pancreatic) este mai agresivă din puncte de vedere biologic decât altele. În plus, localizarea sa anatomică, în abdomen, însemna că celulele canceroase se puteau răspândi în organism. Cercetările ştiinţifice avansează pentru a îmbunătăţi rapiditatea cu care se pune diagnosticul”, a mai spus Alessandro Zerbi.

„Fumatul, sedentarismul, obezitatea sunt factori de risc pentru aceasta și pentru toate tipurile de cancer. În alte cazuri, factorii genetici și ereditari au un rol în cancerul pancreatic”, a mai spus cunoscutul medic.

ADVERTISEMENT

Gianluca Vialli s-a stins din viață la vârsta de 58 de ani

Gianluca Vialli a fost unul dintre cei mai prolifici atacanți din fotbalul italian. Fostul fotbalist, care a reușit să își adjudece 14 trofee în palmares, la echipele de club pentru care a evoluat, s-a reprofilat la finalul carierei în antrenorat.

Regretatul fotbalist italian le-a antrenat pe Chelsea (1998-2000) și pe Watford (2001-2002). „Cu o tristețe incomensurabilă anunțăm trecerea în neființă a lui Gianluca Vialli. Înconjurat de familia lui, acesta s-a stins din viață aseară, după cinci ani în care a înfruntat boala cu curaj și demnitate.

Mulțumim celor mulți care l-au susținut de-a lungul acesto ani. Amintirea şi exemplul lui vor trăi veşnic în inimile noastre”, a fost anunțul trist al familiei lui Gianluca Vialli.

ADVERTISEMENT
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească...
Un bărbat insista să-i explice unei jucătoare profesioniste de golf cum să lovească mingea. Ce a urmat. „Nu m-am putut abține să nu râd”
"Discriminare fără precedent!" / "Umilitor!" Reacție la nivel înalt din Rusia
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de...
Locul în care se consumă cele mai multe droguri. Este o universitate de top în care 90% dintre studenți au încercat
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți...
„M-am simțit «Regina reginelor»”. Laurette dezvăluie cum l-a cucerit pe Ion Țiriac: „Știți cum îi zic eu?”
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Prețul uriaș cu care se vinde cea mai scumpă proprietate din lume
Weekend cu temperaturi nefireşti pentru februarie. Termometrele vor indica maxime de 20 de...
Weekend cu temperaturi nefireşti pentru februarie. Termometrele vor indica maxime de 20 de grade. Zonele lovite de ploi
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară...
Cât de mare e riscul ca Rusia să ciuntească Republica Moldova. O profesoară româncă din SUA explică la ce să ne așteptăm
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor...
Luna Plină în Fecioară pe 24 februarie. Gemenii, Fecioarele, Săgetătorii și Peștii vor fi cei mai influențați de Luna Plină
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care...
Ce a transmis Silvia Chifiriuc, soția lui Petre Roman, în ziua în care Mioara a decedat: ”Numai așa vine binele și fuge răul”
ANAF blochează conturile românilor, chiar și pentru datorii prescrise
ANAF blochează conturile românilor, chiar și pentru datorii prescrise
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor!...
Vedeta de la noi care a fost filmată în timp ce făcea amor! Imaginile au ajuns virale: „Nu cred că e ceva rușinos...”
Ce ETNIE are Adriana Iliescu. Nu a ascuns niciodată acest lucru, ba chiar...
Ce ETNIE are Adriana Iliescu. Nu a ascuns niciodată acest lucru, ba chiar s-a mândrit enorm
Văduva lui Navalnîi spune ce face Putin cu trupul soțului ei. „E demonic,...
Văduva lui Navalnîi spune ce face Putin cu trupul soțului ei. „E demonic, credința lui e falsă”
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!”...
Catinca Roman, primele declarații după moartea Mioarei! „O aștept pe Oana să vină!” Fiica lui Petre Roman a luat primul avion spre casă