Sport

Gianluca Vialli, imagini nemuritoare din cariera sa. De la Sampdoria la Juve, Chelsea și naționala Italiei. Foto

Gianluca Vialii (58 de ani) a plecat la ceruri, însă lasă în urma sa o carieră memorabilă. FANATIK prezintă cele mai emoționante imagini cu atacantul italian în prim plan.
06.01.2023 | 18:15
Gianluca Vialli la Chelsea
ADVERTISEMENT

După o lungă suferință, Gianluca Vialli a plecat la ceruri și a lăsat în urma sa milioane de fani, 14 trofee și un car de amintiri, inclusiv pentru fotbalul românesc.

Imagini memorabile din cariera lui Gianluca Vialli

Gianluca Vialli a decedat la doar 58 de ani în urma unui cancer pancreatic. Deși s-a retras din fotbal de mai bine de 20 de ani, atacantul cu peste 100 de goluri în Serie A a rămas în memoria fanilor și celor care l-au întâlnit măcar o dată. FANATIK prezintă cele mai frumoase imagini din cariera sa de jucător și nu numai.

ADVERTISEMENT

Walter Zenga, fostul său coechipier de la Sampdoria, a postat o fotografie emoționantă alături de Gianluca Vialli, din perioada în care cei doi au jucat împreună la Genoa (1994-1996), dar și la naționala Italiei (1985-1992).

Walter Zenga alături de Gianluca Vialli
Walter Zenga alături de Gianluca Vialli, fostul său coechipier.

Destinul fostului mare atacant italian născut la Cremonese se leagă în primul de rând de destinul a două cluburi: Sampdoria și Juventus, chiar dacă pe final de carieră a reușit performanțe uriașe cu Chelsea din postura de jucător și antrenor.

ADVERTISEMENT
Gianluca Vialli într-un meci Samdoria - Juventus
Gianluca Vialli într-un meci Samdoria – Juventus.

Pentru Gianluca Vialli naționala a fost extrem de importantă, iar la Campionatul Mondial din 1990, atacantul a câștigat finala mică. Are 59 de meciuri și 16 goluri marcate în perioada 1985-1992.

Gianluca Vialli în tricoul Squadra Azzura
Gianluca Vialli în tricoul Squadra Azzura.

Gianluca Vialli s-a aflat în staff-ul naținonalei Italiei la Campionatul European din 2020. A lucrat cu Roberto Mancini

În 2019, Gianluca Vialli a fost desemnat șeful delegației naționalei Italiei și a stat pe bancă alături de fostul său coleg din atac, selecționerul Roberto Mancini.

ADVERTISEMENT

Legedan fotbalului italian nu a reușit să câștige niciun trofeu cu Squadra Azzura, însă s-a fotografiat alături de căpitanul Bonucci cu trofeul de la Campionatul European din 2020.

Gianluca Vialli și Leonardo Bonucci, alături de trofeul Campionatului European
Gianluca Vialli și Leonardo Bonucci, alături de trofeul Campionatului European.

Gianluca Vialli, unul dintre cei mai iubiți fotbaliști ai lui Chelsea

Gianluca Vialli a fost coechipierul lui Dan Petrescu la Chelsea, unde a scris istorie atât ca jucător și ca antrenor. De altfel, italianul și-a început cariera de antrenor pe Stamford Bridge.

ADVERTISEMENT
Gianluca Vialli, prezentare oficială la Chelsea
Gianluca Vialli, prezentare oficială la Chelsea.

Ca antrenor al lui Chelsea în perioada 1998-2000, a adus nu mai puțin de cinci trofee: Cupa Ligii (1998), Cupa Cupelor (1998), Supercupa Europei (1998), Cupa Angliei (2000) și Supercupa Angliei (2000).

ADVERTISEMENT