Fotbal international

Gianluigi Buffon, anunțul momentului! Ce a spus la 25 de ani de la debut

19.11.2020 | 18:08
Gianluigi Buffon, anunțul momentului! Ce a spus la 25 de ani de la debut
Gianluigi Buffon, anunţul momentului! Ce a spus la 25 de ani de la debut. Sursa foto: Hepta.ro
ADVERTISEMENT

Italianul Gianluigi Buffon făcut anunțul momentului. El nu are de gând să se retragă din fotbal. În data de 19 noiembrie s-au împlinit 25 de ani de la debutul portarului la profesioniști.

Buffon mai are contract cu Juventus Torino până în vara anului 2021 și va împlini 43 de ani în februarie, însă a lăsat să se înțeleagă că ar putea continua să joace.

După 17 ani petrecuți la Juve, între 2001 și 2018, Buffon a plecat la Paris Saint-Germain pentru un sezon, însă apoi a revenit la campioana Italiei.

ADVERTISEMENT

Gianluigi Buffon, anunțul momentului. Ce spune despre retragere

Marele vis al portarului de la Juventus a fost întotdeauna câștigarea trofeului UEFA Champions League, însă până la 43 de ani el nu va reuși să își treacă în palmares mult-râvnitul trofeu. Dacă Juventus reușește să aibă un parcurs formidabil în acest sezon, portarul italian ar putea să câștige cel mai important trofeu european după ce va fi împlinit o vârstă impresionantă.

În orice caz, chiar dacă Andrea Pirlo nu va putea pune în scenă un adevărat miracol transformând-o pe Juventus în campioana Europei, portarul pare tentat să nu renunțe, iar mesajul postat la 25 de ani de la debutul la profesioniști este unul grăitor. Gianluigi Buffon a făcut anunțul momentului pe Instagram.

ADVERTISEMENT

„Când mi-am făcut debutul în Serie A, lumea era cu totul diferită. Au trecut doar 25 de ani. 9132 de zile. 219.168 de ore. Și încă nu s-a terminat! Să facem o incursiune în trecut împreună”, a postat Buffon. Mesajul italianului a fost însoțit și de o compilație video impresionantă.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Gianluigi Buffon (@gianluigibuffon)

Cariera fabuloasă a lui Gianluigi Buffon

Portarul lui Juventus a avut o carieră absolut impresionantă și este un adevărat titan când vine vorba de titluri câștigate în Serie A. El a cucerit nu mai puțin de zece trofee de campion în tricoul lui Juventus și are în palmares și patru Cupe, cinci Supercupe și trei finale UEFA Champions League.

ADVERTISEMENT

Buffon a reușit să câștige și cu echipa care l-a lansat în fotbalul mare, Parma, o Cupă, o Supercupă și o Cupă UEFA. Toate cele trei trofee au fost câștigate de gruparea de pe Ennio Tardini în 1999. Portarul a câștigat și trofeul Cupei Mondiale alături de naționala Iteliei, în 2006.

La PSG, Buffon a câștigat Trofeul Campionilor în 2018 și titlul de campion în Ligue 1 în 2019. Deși a mers la Paris pentru a cuceri trofeul UEFA Champions League, Buffon nu a reușit această performanță nici alături de Neymar și compania, așa că a revenit la Juventus după un sezon.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 860. 32 pagini. Doar 5 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri