Fotbal international

Gianluigi Buffon ar putea fi suspendat pentru blasfemie. Ce pedeapsă riscă portarul lui Juventus

27.01.2021 | 11:32
Gianluigi Buffon ar putea fi suspendat pentru blasfemie. Ce pedeapsă riscă portarul lui Juventus
Gianluigi Buffon. Sursă foto: Hepta.
ADVERTISEMENT

Gianluigi Buffon, unul dintre cei mai valoroși portari din întreaga istorie, ar putea fi suspendat un joc după ce în 2010 în Italia a fost adoptată o lege a blasfemiei.

Portarul în vârstă de 42 de ani al campioanei Italiei, Juventus Torino, este acum anchetat pentru că a folosit cuvinte care ar putea fi considerate blasfematoare în timpul unui joc din Serie A disputat în decembrie 2020, contra Parmei, meci în care echipa din Torino s-a impus cu 4-0.

La mai mult de o lună de la acel joc, Federația de Fotbal din Italia a trimis cazul instanței federale din țară. Portarul lui Juve, încă în activitate la 42 de ani, ar fi folosit o expresie blasfematoare la adresa colegului său Manolo Portanova, în timpul duelului de pe 19 decembrie cu Parma.

ADVERTISEMENT

Gianluigi Buffon riscă o suspendare de un joc pentru blasfemie

O înregistrare audio a ajutat Federația din Italia să deschidă o anchetă în acest sens. Portarul ar fi strigat spre colegul său ”Porco Dio!”, traducerea fiind evitată în acest caz.

Din cauza legii blasfemiei, care a apărut în Italia în 2010, există posibilitatea ca portarul să fie suspendat pentru un meci. Italienii sunt de părere că blasfemia este cea mai dură metodă de a adresa cuiva injurii și, din acest motiv, au introdus o lege pentru pedepsirea celor care apelează la un astfel de gest văzut drept unul ”extrem”.

ADVERTISEMENT

Cu 7 zile înainte de jocul dintre Juventus și Parma, Bryan Cristante, apărătorul celor de la AS Roma, a primit o suspendare pentru o partidă pentru blasfemie.

Nu este singurul caz de blasfemie din Serie A

Acesta a fost pedepsit pentru o înjurătură lansată după ce a marcat un autogol în jocul câștigat cu 5-1 contra Bolognei, a precizat Lega Serie A într-un comunicat, fără să zică care au fost cuvintele spuse de fotbalist.

ADVERTISEMENT

Gianluigi Buffon a evoluat în patru meciuri în actualul sezon pentru Juventus în Serie A. Portarul a mai bifat câte o partidă în Cupa Italiei și în Liga Campionilor. Buffon mai are contract cu echipa din Italia până pe 30 iunie.

Un milion de euro este cota de piață a portarului, potrivit site-ului Transfermarkt. 176 de meciuri a bifat portarul pentru naționala Italiei de-a lungul carierei sale. El a evoluat la formații ca Parma, PSG și Juventus.

ADVERTISEMENT
CITEȘTE mai multe articole interesante din categoria FOTBAL INTERNATIONAL
A apărut noua revistă Taifasuri
  • Câștigă ACUM o Dacia Logan, 2.000 de euro și multe alte premii!
  • Nr. 853. 32 pagini + CD Armin Nicoară. Doar 10 lei!
A apărut noua revistă Taifasuri