Fotbal international

Gianluigi Buffon ar putea fi suspendat pentru blasfemie. Ce pedeapsă riscă portarul lui Juventus

27.01.2021 | 11:32
Gianluigi Buffon ar putea fi suspendat pentru blasfemie Ce pedeapsa risca portarul lui Juventus
ADVERTISEMENT

Gianluigi Buffon, unul dintre cei mai valoroși portari din întreaga istorie, ar putea fi suspendat un joc după ce în 2010 în Italia a fost adoptată o lege a blasfemiei.

Portarul în vârstă de 42 de ani al campioanei Italiei, Juventus Torino, este acum anchetat pentru că a folosit cuvinte care ar putea fi considerate blasfematoare în timpul unui joc din Serie A disputat în decembrie 2020, contra Parmei, meci în care echipa din Torino s-a impus cu 4-0.

ADVERTISEMENT

La mai mult de o lună de la acel joc, Federația de Fotbal din Italia a trimis cazul instanței federale din țară. Portarul lui Juve, încă în activitate la 42 de ani, ar fi folosit o expresie blasfematoare la adresa colegului său Manolo Portanova, în timpul duelului de pe 19 decembrie cu Parma.

Gianluigi Buffon riscă o suspendare de un joc pentru blasfemie

O înregistrare audio a ajutat Federația din Italia să deschidă o anchetă în acest sens. Portarul ar fi strigat spre colegul său ”Porco Dio!”, traducerea fiind evitată în acest caz.

ADVERTISEMENT

Din cauza legii blasfemiei, care a apărut în Italia în 2010, există posibilitatea ca portarul să fie suspendat pentru un meci. Italienii sunt de părere că blasfemia este cea mai dură metodă de a adresa cuiva injurii și, din acest motiv, au introdus o lege pentru pedepsirea celor care apelează la un astfel de gest văzut drept unul ”extrem”.

Cu 7 zile înainte de jocul dintre Juventus și Parma, Bryan Cristante, apărătorul celor de la AS Roma, a primit o suspendare pentru o partidă pentru blasfemie.

ADVERTISEMENT

Nu este singurul caz de blasfemie din Serie A

Acesta a fost pedepsit pentru o înjurătură lansată după ce a marcat un autogol în jocul câștigat cu 5-1 contra Bolognei, a precizat Lega Serie A într-un comunicat, fără să zică care au fost cuvintele spuse de fotbalist.

Gianluigi Buffon a evoluat în patru meciuri în actualul sezon pentru Juventus în Serie A. Portarul a mai bifat câte o partidă în Cupa Italiei și în Liga Campionilor. Buffon mai are contract cu echipa din Italia până pe 30 iunie.

ADVERTISEMENT

Un milion de euro este cota de piață a portarului, potrivit site-ului Transfermarkt. 176 de meciuri a bifat portarul pentru naționala Italiei de-a lungul carierei sale. El a evoluat la formații ca Parma, PSG și Juventus.

ADVERTISEMENT