Fotbal international

Gianluigi Buffon continuă coşmarul în Champions League! Cum a fost eliminat în ultimii 5 ani din Ligă: gafe, cartonaşe roşii, drame

07.03.2019 | 00:44
Gianluigi Buffon părăseşte UEFA Champions League

Pentru Gianluigi Buffon, Champions League reprezintă un coşmar. Legendarul portar italian a suferit printre cele mai dureroase înfrângeri în Liga Campionilor. Deşi unul dintre visele italianului a fost să câştige cea mai importantă competiţie intercluburi, el nu a ridicat niciodată trofeul deasupra capului. Ultima “dramă” a fost eliminarea cu PSG, 2-0 şi 1-3 cu Manchester United

Gianluigi Buffon continuă coşmarul în Champions League!

Mai mult, în ultimele 4 sezoane, pentru Buffon eliminările au fost de fiecare dată dureroase. Portarul italian a fost de fiecare dată printre protagonişti, dar nu de fiecare dată în sens pozitiv, Buffon ieşind în evidenţă în momentele decisive. 

În 2015, Gianluigi Buffon şi Juventus au pierdut finala de la Berlin împotriva Barcelonei, scor 1-3. Atunci italienii au reuşit să egaleze în repriza secundă la 1-1, însă catalanii au fost prea puternici şi au câştigat Liga Campionilor. A fost a doua finală pierdută de Buffon, care spunea la finalul acelui meci că nu ştie câte şanse va mai avea să câştige.

Gianluigi Buffon, în ipostazele din anii trecuţi
Gianluigi Buffon, în ipostazele din anii trecuţi

Eliminat în prelungiri de Michael Olliver

În 2016, pentru Juventus a venit o nouă eliminare dureroasă din Liga Campionilor! A fost o “dublă” nebună încheiată în prelungiri. În prima manşă, la Torino, scorul a fost 2-2, iar în manşa secundă, Bayern a reuşit să revină de la 0-2 la 2-2 prin golurile marcate de Lewandowski şi Muller, în minutul 90+1. În prelungiri, bavarezii au reuşit să se impună graţie golurilor marcate de Muller şi Tiago.

Anul 2017 a fost unul perfect pentru Juventus până în finala Ligii Campionilor, de această dată împotriva lui Real Madrid. Italienii erau încrezători, Buffon era în formă bună, însă în ultimul act “galacticii” au măturat pe jos cu Juve: 4-1 după golurile marcate de Ronaldo (2), Casemiro şi Asensio.

În stagiunea trecută, Real Madrid şi Juventus s-au întâlnit din nou, de această dată în sferturile de finală. La Torino, Real s-a impus cu 3-0, însă în retur, Juve a reuşit să întoarcă miraculos pe Bernabeu şi să echilibreze balanţa. Dar, Michael Olliver a acordat în minutul 90+3 un penalty discutabil pentru Real Madrid la scorul de 3-0 pentru Juventus. Buffon şi-a ieşit din minţi şi a fost eliminat de arbitru pentru proteste vehemente, iar Szczesny nu a avut nicio şansă la şutul lui Ronaldo.

Gianluigi Buffon continuă coşmarul în Champions League! Cum a fost eliminat în ultimii 5 ani din Ligă: gafe, eliminări, drame
Buffon şi Michael Olliver

Şi în această stagiune Buffon a ieşit brutal din competiţie. PSG a fost eliminată de Manchester United, deşi câştigase cu 2-0 meciul tur. Mai mult, portarul în vârstă de 41 de ani a gafat la golul doi, marcat de Lukaku. El a scăpat mingea după un şut puternic al lui Rashford. Iar, în minutul 90+3, acelaşi Rashford a transformat penalty-ul calificării lui United, acordat de VAR.