Gianluigi Buffon s-a întors la Juventus! Ce contract a semnat legendarul portar. OFICIAL

Marian Popovici   
în Juventus Torino
04/07/2019, 17:53
Gianluigi Buffon s-a întors la Juventus! Ce contract a semnat legendarul portar. OFICIAL GALERIE FOTO
Gianluigi Buffon s-a întors la Juventus! Ce contract semnează legendarul portar. OFICIAL

Gianluigi Buffon s-a întors acasă. Legendarul portar italian a revenit la Juventus după un an în care a jucat la PSG. Buffon va semna un contract pe încă un sezon, iar la finalul stagiunii, va rămâne în cadrul clubului.


UPDATE, ora 17:53. Gianluigi Buffon a semnat cu Juventus un contract valabil un an de zile. El are o clauză prin care va juca minimum 8 meciuri în acest sezon, cât să devină fotbalistul cu cele mai multe apariții în Serie A. Deocamdată Paolo Maldini este recordman cu 647 de prezențe.


Gianluigi Buffon s-a întors la Juventus! Ce contract semnează legendarul portar. OFICIAL

În vârstă de 41 de ani, “Gigi” Buffon a evoluat nu mai puțin de 17 ani la Juventus și sezonul 2019-2020 va fi cel de “adio”. Cel mai probabil, italianul va fi rezerva lui Szczesny în stagiunea viitoare, polonezul fiind creditat în continuare cu șanse mari de a fi preferatul lui Sarri în “primul 11”. Portarul italian a ajuns joi dimineața la sediul clubului Juventus, acolo unde a fost așteptat de fani. El va face vizita medicală și va semna contractul cu “Bătrâna Doamnă”.

VEZI VIDEO CU SOSIREA LUI BUFFON LA CLUB:

Presa din Italia scrie că Buffon a pus o clauză în contract prin care să joace minimum 8 meciuri în acest sezon, suficient cât să devină jucătorul cu cele mai multe prezențe în Serie A. Recordul este deținut de Paolo Maldini cu 647 de meciuri, iar Buffon are în acest moment 640 de apariții în Serie A.

La finalul sezonului 2018, Gianluigi Buffon era gata să se retragă, însă a primit o ofertă extrem de tentantă de la PSG. A semnat cu parizienii în speranța că va putea câștiga Liga Campionilor, însă echipa lui Tuchel a avut unul dintre cele mai slabe sezoane din ultimii ani. A câștigat titlul în Franța, însă PSG a ratat pe rând Liga Campionilor, Cupa Franței și Cupa Ligii Franței. La finalul sezonului, Buffon a încheiat socotelile cu PSG, el fiind liber de contract.

Gianluigi Buffon s-a întors la Juventus! Ce contract semnează legendarul portar. OFICIAL (4)
Gianluigi Buffon s-a întors la Juventus! Ce contract semnează legendarul portar. OFICIAL

Italianul a declarat că nu regretă că a mers pentru un sezon la PSG: “Sunt foarte fericit pentru că niciodată nu este ușor să învingi, mai ales la 41 de ani. Este greu să stai în top, dar cred că am jucat bine în acest sezon. Am făcut o greșeală împotriva lui Manchester United, dar per total sunt satisfăcut“, a spus Buffon.

“Gigi” Buffon a câștigat 9 titluri cu Juventus, 4 Cupe ale Italiei și 5 Supercupe, însă nu a reușit să câștige niciodată Liga Campionilor. Juventus, cu Buffon între buturi, a pierdut trei finale în Champions League: AC Milan (2003), Barcelona (2015) și Real Madrid (2017).

  • 41 de ani are Gianluigi Buffon
  • 3 finale de Ligă a jucat Buffon, toate pierdute

 

Închide ×