Sport

Gianluigi Donnarumma, aproape de un transfer uriaș! Cu ce forță a Europei s-a înțeles

Gianluigi Donnarumma a refuzat toate oferte de prelungire venite de la AC Milan și se pregătește să semneze cu un gigant al Europei.
02.06.2021 | 23:14
Gianluigi Donnarumma aproape de un transfer urias Cu ce forta a Europei sa inteles
Gianluigi Donnarumma a refuzat toate oferte de prelungire venite de la AC Milan și se pregătește să semneze cu un gigant al Europei. Sursă foto: Twitter
ADVERTISEMENT

Portarul italian în vârstă de 22 de ani își încheie înțelegerea cu Milan la finalul acestui sezon și este o variantă accesibilă pentru multe cluburi deoarece vine liber de contract.

Directorul tehnic al grupării italiene, Paolo Maldini, a anunțat despărțirea de Donnarumma după ce acesta a refuzat și ultima ofertă care i-a fost făcută.

ADVERTISEMENT

Transfer neașteptat pentru Gianluigi Donnarumma

În aceste condiții marile cluburi ale Europei s-au așezat la rând pentru a negocia un transfer al lui Gianluigi Donnarumma, însă aducerea portarului italian nu este deloc ușoară ținând cont că impresarul său este Mino Raiola, cunoscut ca unul dintre cei mai buni negociatori.

Cu toate acestea, celebrul jurnalist Duncan Castles, specializat pe parte de transferuri, anunță că internaționalul italian a ajuns la o înțelegere cu Paris-Saint Germain și va semna contractul în zilele următoare.

ADVERTISEMENT

În ciuda faptului că acesta nu oferă prea multe detalii despre această afacere, există această posibilitate, deoarece francezii au fost nemulțumiți de prestațiile din acest sezon ale costaricanului Keylor Navas, considerat principalul vinovat pentru eliminarea din Champions League.

Barcelona și Juventus nu au renunțat

O singură informație din această tranzacție ridică niște semne de întrebare. Și anume faptul că Gianluigi Donnarumma ar urma să fie împrumutat la o altă formație în priumul său an de contract cu PSG.

ADVERTISEMENT

O astfel de variantă este puțin probabilă, mai ales că Mino Raiola are pe masă mai multe oferte importante pentru clientul său. Presa internațională a scris că Barcelona este pregătită să-i ofere un contract pe cinci ani cu un salariu de 10.000.000 de euro pe sezon.

Pe fir a intrat și marea rivală a Milanului din Italia, Juventus, care încearcă să-l vândă pe polonezul Wojciech Szczesny. Donnarumma ar fi mult mai încântat să rămână în Serie A, deși ”Bătrâna Doamnă” îi oferă un salariu de doar 6.000.000 de euro, mai mic și decât cel din oferta Milanului.

ADVERTISEMENT

Tătărușanu va fi rezerva lui Maignan

Milan și-a asigurat viitorul după ce nu a ajuns la o înțelegere cu Gianluigi Donnarumma și l-a adus pe Mike Maignan, portarul noii campioane a Franţei la fotbal, OSC Lille, care a semnat un contract pe 5 ani.

Cu Maignan între buturi, Lille a avut cea mai bună defensivă din Ligue 1. A încasat 23 de goluri. Goalkeeperul a ajuns în Italia la numai o zi după ce a primit medalia de campion şi a sărbătorit pe străzi, alături de fani.

Ciprian Tătărușanu are viitorul asigurat. Chiar dacă au apărut zvonuri că va pleca în această vară de la AC Milan, jurnaliștii italieni dau asigurări că portarul de 35 de ani va rămâne la gruparea din Serie A. Conducătorii clubului l-au anunțat pe Tătărușanu că vor să îl păstreze.

ADVERTISEMENT