Sport

Gianni Infantino a ocolit subiectul războiului din Ucraina! Momente incredibile la Congresul FIFA

Scene incredibile la Congresul FIFA! Andriy Pavelko, preşedintele Federaţiei Ucrainene de Fotbal, n-a avut voie să arate imagini cu ororile din țara natală, iar Gianni Infantino a ocolit subiectul războiului din Ucraina.
01.04.2022 | 15:53
Gianni Infantino a ocolit subiectul razboiului din Ucraina Momente incredibile la Congresul FIFA
ADVERTISEMENT

Congresul FIFA, care s-a desfășurat joi, a avut parte de momente tensionate, pe fondul războiului pornit de Rusia în Ucraina.

Gianni Infantino a ocolit subiectul războiului din Ucraina

Gianni Infantino, președintele FIFA, a ocolit în mod evident subiectul războiului din Ucraina. Ba mai mult, a lăudat modul în care Cupa Mondială din 2018 a fost organizată în Rusia.

ADVERTISEMENT

„A fost un mare succes din punct de vedere sportiv şi cultural (n.r. Cupa Mondială din 2018.

Evident că nu a rezolvat problemele lumii. Nici nu a rezolvat problemele din regiune. Nu a creat o pace durabilă.

Oamenii nevinovaţi suferă şi mor. Trăim într-o lume agresivă, trăim într-o lume divizată. Dar, după cum ştiţi, sunt foarte încrezător în puterea fotbalului de a uni oamenii şi de a depăşi graniţele culturale.

ADVERTISEMENT

Nelson Mandela a spus că sportul are puterea de a schimba lumea. Fotbalul este sportul lumii, dar, în acelaşi timp, nu suntem naivi să credem că fotbalul poate rezolva toate problemele, desigur că nu”, a declarat Gianni Infantino.

Totodată, FIFA a decis să includă limba rusă în cele șase limbi oficiale ale forului internaţional.

ADVERTISEMENT

Andriy Pavelko nu a fost lăsat să afișeze imagini din Ucraina

Andriy Pavelko, preşedintele Federaţiei Ucrainene de Fotbal, a încercat să prezinte un clip, în cadrul Congresului, cu atrocitățile din Ucraina, însă imaginile au fost scoase de cei de la FIFA.

„Am primit în mod regulat veşti triste despre moartea unor membri ai comunităţii fotbalistice ucrainene. Au fost ucişi de rachetele agresorilor, care au una dintre cele mai mari armate din lume. Fotbalul a trecut în plan secund în ţara noastră”, a spus și Andriy Pavelko.

ADVERTISEMENT

„Este dificil pentru ei, înţelegem asta. Dar eu sunt aici nu pentru a discuta despre politică sau activităţi militare, sau altceva, sunt aici în Congresul FIFA. Ce legătură are fotbalul din Rusia cu această situaţie, ce a făcut greşit? Federaţia Rusă de Fotbal n-a încălcat nicio clauză din statutul FIFA.

ADVERTISEMENT

Fanii ruşi au primit cu dezamăgirea vestea excluderii, ne-a fost interzis dreptul de a participa la Cupa Mondială”, a fost discursul lui Alexey Sorokin, fost membru al Consiliului FIFA şi directorul comitetului de organizare a Cupei Mondiale Rusia 2018.