Fotbal international

Gianni Infantino, cercetat penal de procurorii din Elveția. Președintele FIFA neagă acuzațiile

30.07.2020 | 16:40
Gianni Infantino cercetat penal de procurorii din Elvetia Presedintele FIFA neaga acuzatiile
ADVERTISEMENT

Gianni Infantino se află în pragul unui nou scandal, după ce procurorii din Elveția au deschis proceduri penale împotriva lui.

Președintele FIFA este acuzat pentru realțiile sale cu Michael Lauber, avocatul general al țării.

ADVERTISEMENT

Lauber s-a oferit să demisioneze din funcția sa săptămâna trecută, după ce o instanță a constatat că a acoperit o întâlnire nedezvăluită cu șeful FIFA.

Gianni Infantino, urmărit penal de procurorii elvețieni

Gianni Infantino este în centrul unui nou scandal, după ce procurorii elvețieni au deschis o procedură penală împotriva acestuia, din cauza relațiilor sale cu Michael Lauber.

ADVERTISEMENT

Stefan Keller a fost numit procuror special pentru a examina plângerile penale împotriva Infantino, Lauber și ale altor persoane. O declarație a Consiliului Federal Elvețian a spus că Keller a găsit „indicații de conduită penală”.

Infantino neagă acuzațiile

În consecință, au început procedurile împotriva Infantino, iar Keller a solicitat, de asemenea, permisiunea de a deschide procedurile împotriva lui Lauber. Atât Infantino cât și Lauber au negat anterior orice infracțiune.

ADVERTISEMENT

Michel Platini și-a compromis în mare măsură imaginea de glorie a balonului rotund, câștigată pe merit pe teren, inclusiv cu succese la trofeul Balonul de Aur, fiind suspendat pentru patru ani sub acuzația de corupție, alături de fostul șef al FIFA, elvețianul Sepp Blatter.

Acum, Michel Platini a depășit acel moment și a început să pregătească o contraofensivă puternică față de injustiția produsă la adresa sa. Platini spune că este convins că își va putea proba nevinovăția și că tot ce i se impută a fost orechestrat cu bună știință de către omul care a profitat la maxim de ieșirea sa din scenă, actualul președinte FIFA, Gianni Infantino.

ADVERTISEMENT

“Principalele ligi europene s-au reluat doar pentru bani și drepturile TV. S-a discutat mult în Franța, dar, din moment ce guvernul a decis să interzică fotbalul din motive de sănătate, multe discuții sunt inutile.

Decizia trebuie respectată, se știe puțin despre acest virus. Tot ceea ce contează este viața, nu un joc de fotbal. Schimbările nu vor veni de la Covid-19, ci din evoluția intereselor.

Sistemul din fotbal va fi mai puternic și mai puternic, el a decis și acum să se reia campionatele”, a spus Platini.

ADVERTISEMENT
Tags: