Sport

Gianni Infantino, reales preşedintele FIFA! Elveţianul nu a avut contracandidat şi vrea să rămână în frunte până în 2031

Gianni Infantino a fost reales preşedinte FIFA. Elveţianul nu a avut contracandidat şi a câştigat alegerile ca şi Răzvan Burleanu la FRF, în unanimitate şi cu un ropot de aplauze.
16.03.2023 | 16:00
Gianni Infantino reales presedintele FIFA Elvetianul nu a avut contracandidat si vrea sa ramana in frunte pana in 2031
Gianni Infantino, preşedinte FIFA. Sursa: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Avocatul elveţian Gianni Infantino, în vârstă de 52 de ani, va conduce forul internaţional FIFA pentru încă patru ani. El a fost reales în unanimitate în congresul ţinut în Rwanda, la Kigali.

Gianni Infantino, reales preşedintele FIFA! Nu a avut niciun contracandidat

Infantino conduce FIFA din anul 2016, când a preluat şefia de la Sepp Blatter. Deşi preşedinţii FIFA au dreptul la maximum trei mandate, Infantino vrea să conducă forul până în 2031, precizând că primul său mandat (2016-2019) este unul incomplet.

ADVERTISEMENT

Şefii celor 211 confederaţii l-au reales pe Infantino şi l-au aplaudat la scenă deschisă. Au fost alegeri asemănătoare ca şi la UEFA şi la FRF. Aleksander Ceferin şi Răzvan Burleanu nu au avut contracandidat şi au câştigat uşor.

Preşedintele promite mai mulţi bani: “Vom trece de la 7 miliarde de dolari, rețeta ciclului 2019-2022, la 11 miliarde, în următorul”

Gianni Infantino a fost contestat puternic la CM 2022 din Qatar, dar a crescut rezervele financiare ale FIFA şi confederaţiile au încasat mai mulţi bani, astfel că sprijinul electoral a fost asigurat.

ADVERTISEMENT

Preşedintele FIFA a declarat că vrea să crească încasările cu patru miliarde pentru ciclul 2023-2026, spunând că doar o organizaţie puternică poate obţine asemenea sume de bani:

“Vom trece de la 7 miliarde de dolari, rețeta ciclului 2019-2022, la 11 miliarde, în următorul. Nu poți câștiga asemenea sume dacă nu ești o organizație puternică, solidă, și dacă nu ai încrederea tuturor”, a spus Infantino.

ADVERTISEMENT

“Testăm, de asemenea, o nouă regulă a ofsaidului, care să favorizeze mai mult atacanții”

Schimbări sunt pregătite şi în ceea ce priveşte jocul de fotbal. Gianni Infantino promite un sistem VAR mai simplist pentru ţările sărace, dar şi o nouă regulă a offside-ului, care să favorizeze atacanţii:

“Vom dezvolta legea jocului și mai mult împreună cu IFAB. Avem acum VAR în aproape o sută de țări, vom prezenta un sistem VAR cu patru camere pentru țările mai puțin bogate și chiar un sistem cu o singură cameră, pentru ca toate asociațiile membre să poată avea VAR.

ADVERTISEMENT

Testăm, de asemenea, o nouă regulă a ofsaidului, care să favorizeze mai mult atacanții. Dorim ca fotbalul să fie mai atractiv pentru fani și telespectatori”, a declarat Gianni Infantino.

ADVERTISEMENT
Tags: