Gianni Infantino, testat pozitiv cu noul coronavirus! Care este starea preşedintelui FIFA

Rareș Mușătoiu   
în Fotbal international
27/10/2020, 18:35
Gianni Infantino, testat pozitiv cu noul coronavirus! Care este starea preşedintelui FIFA
Gianni Infantino, testat pozitiv cu noul coronavirus sursă foto: hepta.ro

Președintele FIFA, Gianni Infantino, a fost testat pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Boardul internațional al fotbalului a anunțat că acesta se află în izolare, unde va sta timp de zece zile.

Starea de sănătate a lui Infantino pare a fi una bună, acesta având simptompe moderate și aflându-se în afara oricărui pericol, conform unui comunicat oficial.

Anunțul celor de la FIFA vine la puțin timp după ce președintele organizației susținuse un discurs în care vorbea despre provocările care apar la nivelul fotbalului odată cu această pandemie.

Gianni Infantino, testat pozitiv cu noul coronavirus

„Președintele FIFA, Gianni Infantino, a primit astăzi confirmarea că a dat test pozitiv la coronavirus.

Președintele care are simptome ușoare s-a pus imediat în autoizolare și va rămâne în carantină cel puțin zece zile”, conform unui comunicat oficial al FIFA.

Președintele FIFA, apel la solidaritate în contextul pandemiei

„Sunt zile grele, este un moment dificil și avem un mare adversar, COVID-19. În aceste timpuri, fotbalul trebuie să arate solidaritate și unitate. Trebuie să arătăm că lucrăm împreună, că suntem o echipă. Aceasta este o problemă globală, iar problemele globale necesită soluții globale, la fel cum situațiile excepționale necesită măsuri excepționale.

Trebuie să tragem toți în aceeași direcție, să lucrăm împreună. Trebuie să combatem coronavirusul, aceasta este prima prioritate și toată lumea trebuie să conștientizeze că este grav ceea ce se întâmplă. Fotbalul este astăzi pe locul doi. Mai întâi trebuie să câștigăm acest meci împotriva coronavirusului și apoi ne vom ocupa de problemele fotbalului”, a declarat Gianni Infantino la sediul Organizației Mondiale a Sănătății, conform frf.ro

FIFA estimează pierderi de 14 miliarde de euro la nivel mondial

FIFA estimează că pandemia va aduce pierderi de 14 miliarde de euro cluburilor de fotbal, reprezentând probabil cea mai mare provocare pe care acestea vor trebui să o treacă în ultimii zeci de ani.

Pentru a contracara efectele negative, forul internaţional a pregătit un fond de susţinere de 1,4 miliarde de dolari. Oricare federaţie naţională, dar şi forurile continentale, pot solicita granturi şi împrumuturi fără dobândă, în limita unor plafoane bine stabilite.

În același timp, FIFA se opune superligii pe care ar vrea să o construiască marile cluburi, competiție în care cele mai titrate cluburi din Anglia, Germania, Italia, Franța și Spania ar putea să câștige sume extrem de importante.

Închide ×