Sport

Gică Craioveanu, avertisment înainte de Universitatea Craiova – FCSB: „Detaliile mici pot decide un meci ca acesta”. Exclusiv

Gică Craioveanu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK derby-ul din etapa cu numărul 11 din SuperLiga, Universitatea Craiova - FCSB.
18.09.2022 | 14:54
Gica Craioveanu avertisment inainte de Universitatea Craiova  FCSB Detaliile mici pot decide un meci ca acesta Exclusiv
Gică Craioveanu anunță înainte de Universitatea Craiova - FCSB: „Detaliile mici pot decide un meci ca acesta”. sursă foto: Inquam Photo
ADVERTISEMENT

Derby-ul mult așteptat de pe stadionul „Ion Oblemenco”, Universitatea Craiova – FCSB este programat duminică, de la ora 21:30. Gică Craiovenu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că oltenii vor avea o misiune dificilă cu „roș-albaștri”, însă crede că elevii lui Mirel Rădoi pot obține victoria.

Gică Craioveanu, despre derby-ul Universitatea Craiova – FCSB: „ Se poate întâmpla orice, detaliile mici pot decide un meci ca acesta”

În etapa trecută din SuperLigă, Universitatea Craiova a pierdut pe terenul celor de la CFR Cluj, scor 0-2. De partea cealaltă, FCSB vine după duelul de pe Arena Națională cu Anderlecht, scor 0-0, din grupele Conference League, acolo unde ocupă poziția a treia, cu un singur punct.

ADVERTISEMENT

Gică Craioveanu a acordat un interviul în exclusivitate pentru FANATIK în care a vorbit despre partida Universitatea Craiova – FCSB și absențele din lotul oltenilor. În tricoul „alb-albastru”, fostul mare jucător al „Științei” a strâns 129 de partide și a reușit să marcheze 61 de goluri, între 1991-1995.

Domnule Craioveanu, cum vedeți derby-ul dintre Universitatea Craiova și FCSB?

– Va fi un meci complicat, în sfârșit ne întoarcem acasă pe stadionul unde ne simțim foarte bine. Poate la fel ca și noi, FCSB nu trece printr-o perioadă bună, dar este tot timpul o echipă periculoasă, cu jucători foarte buni și talentați. La derby-uri se poate întâmpla orice, detaliile mici pot decide un meci ca acesta, o fază fixă sau o fază individuală

ADVERTISEMENT

La meciurile importante între echipe de valoare apropiată, jucătorii de talent te fac să câștigi un meci. În fotbal este ușor să duci mingea până la 25 de metri de poartă, însă acolo trebuie să intervină talentul. Cred că ambele echipe au în componență jucători buni, cu adevărat valoroși.

Duelurile dintre Universitatea Craiova și FCSB sunt speciale?

– A fost, este și va fi un meci special, cum sunt și meciurile cu Dinamo și Rapid. Sunt orgolii mari în joc, partide importante care se joacă de zeci de ani și va fi un meci important, indiferent de situația pe care o traversează una dintre echipe. Pentru noi este și mai important, deoarece o victorie ne-ar ajuta să avansăm în clasament, să fim acolo sus. Sunt optimist, dar răman cu picioarele pe pământ. Au făcut un meci destul de bun cu Anderlecht și sunt convins că vor să câștige, pentru a urca pe un loc de play-off.

ADVERTISEMENT

La fel ca și noi, FCSB are meciuri de disputat din etapele trecute. O victorie ne-ar permite să sperăm că vom fi acolo sus, unde ne este locul nostru, dar și al lor. Să fim serioși, sunt două echipe puternice ale campionatului românesc, cu tradiție și orgoliu.

„Noi avem probleme mari în atac, lipsesc Elvir Koljic și Andrei Ivan, doi jucători foarte importanți”

Mirel Rădoi are probleme de lot înaintea partidei cu FCSB…

Noi avem probleme mari în atac, lipsesc Elvir Koljic și Andrei Ivan, doi jucători foarte importanți. În ultimul timp, Andrei a marcat goluri și de asta consider că este o pierdere uriașă pentru noi. Ei au odihnit câțiva jucători (n.r. FCSB), care sunt foarte importanți. Eu cred că înlocuitorii lor vor intra cu foame și dorința de a demonstra că sunt jucători valoroși, care merită să fie în primul 11.

ADVERTISEMENT

Universitatea Craiova are un avantaj, partida cu FCSB se joacă pe „Ion Oblemenco”.

– Faptul că jucăm la Craiova este un mare avantaj. Eu sunt recunoscător celor de la Drobeta Turnu-Severin, care s-ar comportat tot timpul foarte bine cu noi, dar este diferit să joc în Bănie, cu 25.000-30.000 de fani în tribune. Poate să se supere oricine, dar la noi este cea mai mare pasiune din fotbal, noi oltenii trăim pentru fotbal.

Aveți amintiri plăcute din meciurile cu FCSB/Steaua?

– Am debutat în prima divizie pe stadionul din Ghencea, dar am pierdut cu 0-1. Golul a fost înscris de Jean Vlădoiu. În general au fost meciuri disputate, nu existau diferențe mari între cele două echipe.Forțele erau egale și foarte mulți jucători de la ambele echipe jucau pentru echipa națională. Tot timpul a fost un meci de orgoliu, de multe ori cu scântei, dar sper să nu mai fie la fel. Sper ca meciul să fie disputat doar pe teren.

Din păcate conflictele există și în prezent…

– Nu este un lucru pozitiv pentru imaginea fotbalului românesc. Eu mă întreb de multe ori ce învață copii de la aceste conflicte. Trăiesc de 20 de ani în Spania și nu prea am văzut așa ceva. Nu vreau să învinovățesc pe nimeni, ar fi culmea să arăt cu degetul pe cineva în mod special. Ar trebui să existe un orgoliu pe teren, nu și în afara lui. În afara terenul suntem toți prieteni și putem să ne vedem, să vorbim. Până la urmă fotbalul este un sport, nu un război.

  • un titlu a câștigat Gică Craioveanu cu Universitatea Craiova, în sezonul 1990-191
ADVERTISEMENT