Sport

Gică Craioveanu, avertisment pentru echipa națională: „Să nu ne îmbătăm cu apă rece”. Video

Gică Craioveanu are un avertisment pentru echipa națională a României. „Să nu ne îmbătă cu apă rece,” a spus fostul mare jucător.
05.09.2021 | 15:04
Gica Craioveanu avertisment pentru echipa nationala Sa nu ne imbatam cu apa rece Video
ADVERTISEMENT

România a izbutit o victorie extrem de importantă în Islanda, iar calculele pentru calificarea măcar la un baraj pentru Cupa Mondială s-au îmbunătățit. Totuși, „tricolorii” au nevoie să nu mai facă pași greșiți în meciurile care vor urma.

Echipa națională joacă împotriva selecționatei din Liechtenstein, iar partidă se anunța facilă pentru trupa lui Mirel Rădoi, având în vedere că adversara ocupă ultimul loc în grupă. Totuși, Germania nu a avut deloc o viață ușoară. Nemții au marcat câte un gol pe repriză și au câștigat cu 2-0 în ultima etapă din preliminariile pentru Mondial.

ADVERTISEMENT

Gică Craioveanu avertizează echipa națională: „Să nu ne îmbătăm cu apă rece”. Ce spune despre contracandidatele pentru locul doi în grupă

Cu o evoluție bună în Islanda, „tricolorii” lui Mirel Rădoi au revenit în lutpa pentru locul doi în grupa de preliminarii pentru Cupa Mondială, dar naționala trebuie să lege trei victorii din trei pentru a avea șanse notabile pentru calificarea la un baraj pentru turneul final. FANATIK a prezentat calculele calficării. 

Prezent la o acțiune cu prilejul a aniversării a 73 de ani de la înființarea Universității Craiova, Gică Craioveanu, fotbalist care a fost cu echipa națională la ultima Cupa Mondială la care am participat, a vorbit despre selecționata actuală a României: „Vor trebui să câștige următoarele meciuri.

ADVERTISEMENT

Au crescut puțin, dar nu trebuie să ne îmbătăm cu apă rece, au crescut puțin. Va depinde foarte mult de meciurile directe pe care le avem cu cei trei adversari din lupta pentru calificare. Acești adversari sunt peste noi în momentul actual, din păcate,”  a declarat fostul mare golgheter al Universității Craiova.

Debutant în 1993 la echipa națională, Gică Craioveanu a marcat primul gol „sub tricolor” în 1996, într-un meci împotriva selecționatei din Israel. De asemenea, „Grande” a mai înscris trei goluri într-o dublă manșă cu Liechtenstein. În 1998, Craioveanu a făcut parte din echipa care a mers la ultimul turneu finală de Cupă Mondială la care a participat țara noastră.

ADVERTISEMENT

Probleme de lot pentru Mirel Rădoi înainte de meciul cu Liechtenstein. „Este o echipă destul de ciudată”

Mirel Rădoi a pierdut câțiva jucători foarte imporanți în ultima perioadă. Florin Tănase, Denis Drăguș, Denis Alibec și Dorin Rotariu au lăsat naționala descoperită în ofensivă, astfel că selecționerul va trebui să găsească o soluție pentru atacul „tricolorilor”. Jovan Markovic, tânărul debutant de doar 20 de ani, a acuzat și el o stare de oboseală.

Rădoi a prefațat jocul cu Liechtenstein, ocupanta ultimului loc din grupa de calificare: „Întâlnirea cu Liechtenstein pare o partidă foarte uşoară. Liechtenstein pare o victimă sigură, să sperăm că aşa va fi. Dar nu vreau să vorbesc despre următoarea partidă sau despre câte puncte vom face.

ADVERTISEMENT

Am văzut în partida Macedonia de Nord cu Armenia că se pot pierde puncte şi asta este important pentru noi. Liechtenstein este o echipă destul de ciudată, a făcut 1-1 cu Armenia şi 1-1 cu Grecia şi după aia vedem că a pierdut cu 5-1 sau 7-0. Deci noi va trebui să fim foarte concentraţi.

Dacă ne luăm după unele rezultate pe care le-a reuşit Liechtenstein, şi aici putem să ne gândim şi la ultimele meciuri din grupa noastră, adică înfrângerea doar cu 1-0 contra Armeniei şi doar cu 2-0 cu Germania, atunci ne poate aştepta un joc dificil mâine,” a spus Rădoi.


  • (P) Cotă EXCLUSIVĂ Fortuna: 2,30 este cota pentru „sub 1.5 goluri în prima repriză” la meciul România – Liechtenstein. Vezi aici toate cotele!

ADVERTISEMENT