Sport

Gică Craioveanu exclude două forțe din cursa la titlu: „Va fi o luptă în trei!”

Gică Craioveanu anunță o luptă crâncenă pentru titlul de campioană din SuperLiga. Între Universitatea Craiova, FCSB și Rapid. Ce spune despre Farul și CFR Cluj
16.07.2023 | 11:30
Gica Craioveanu exclude doua forte din cursa la titlu Va fi o lupta in trei
Gică Craioveanu, cu gândul la noul sezon: „Va fi o luptă în trei! Trebuie să avem un parcurs fantastic”. sursă foto: Sport Pictures
ADVERTISEMENT

Sezonul 2023-2024 din SuperLiga a început, iar Universitatea Craiova este la gândul cu derby-ul cu Dinamo din prima etapă. Gică Craioveanu anunță că trupa lui Eugen Neagoe are nevoie de un parcurs fără greșeală pentru a fi campioană la sfârșitul campionatului.

Gică Craioveanu, despre noul sezon din SuperLiga: „Trebuie să avem un parcurs fantastic pentru a fi campioni”

Gică Craioveanu a fost una dintre surprizele pregătite de Universitatea Craiova pentru lansarea tricoului oficial din sezonul 2023-2024 din SuperLiga. „Grande” este de părere că echipamentul „alb-albaștrilor” este peste cel în care a câștigat Cupa României și titlul de campion cu formația din Bănie.

ADVERTISEMENT

„Este o seară minunată pentru noi toți, mă bucur că a venit lumea să fie alături de băieți. Va fi un an foarte complicat din toate punctele de vedere, dar sper să fie al nostru. Este mai frumos decât tricoul din 1991 când am fost campioni, parcă acest tricoul reprezintă Craiova, acel tricou pentru mine era straniu”, a declarat Gică Craioveanu.

Legenda Universității Craiova mărturisește că suporterii „alb-albaștrilor” au pretenții mari de la Alex Mitriță, Andrei Ivan și Nicușor Bancu. Gică Craioveanu își dorește mai mult de la Ante Roguljic și speră ca mijlocașul să se ridice așteptărilor și talentului său.

ADVERTISEMENT

„Toată lumea așteaptă foarte mult de la Universitatea Craiova, s-a întors «piticul atomic», Ivan, Bancu, Crețu și Koljic. Zic că avem o echipă bună, dar consider că și celelalte sunt pregătite. Trebuie să avem un parcurs fantastic pentru a fi campioni.

„De ce nu? Zic că avem jucători buni, s-a refăcut Crețu care este un jucător fundamental pentru mine. Mă aștept foarte mult de la Roguljic pentru că este un jucător care mă încântă, sper să facă pasul înainte pentru că altfel va fi greu pentru el.

ADVERTISEMENT

Sunt doi ani în care a jucat puțin, iar talentul lui este ceva în plus față de ceilalți colegi. Trebuie exploatat mai mult și trebuie să fie cel care pune piciorul în prag și spune: «Eu sunt Ante Roguljic și vreau să fiu un jucător important»”, a mărturisit Ante Roguljic.

Gică Craioveanu: „Băieții sunt avioane, au o viteză în plus”. Ce spune despre lupta pentru titlu din SuperLiga

Gică Craioveanu i-a vizitat pe olteni în baza de pregătire „Ilie Balaci” și a rămas impresionat de calitățiile fotbaliștilor din Bănie. „Grande” a declarat și că Eugen Neagoe lucrează foarte bine cu elevii săi și se bucură că întreg lotul Universității Craiova îl susține.

ADVERTISEMENT

„Băieții aștia sunt avioane, mă uit la antrenamente și au o viteză și o vitalitate ieșită din comun, parcă noi nu eram așa. Cred că asta s-a schimbat față de generația noastră, poate eram mai talentați, dar ei au viteza asta în plus. L-am văzut pe Geană foarte implicat, mi-au plăcut antrenamentele foarte mult și mă bucură că echipa este lângă el”, a declarat legenda.

Gică Craioveanu se așteaptă la cea mai disputată ediție din SuperLiga și exclude CFR Cluj și Farul Constanța din lupta pentru titlu. Legenda din Bănie este de părere că Universitatea Craiova se va lupta cu FCSB și Rapid pentru primul loc, iar U Cluj va fi surpriza acestui sezon.

„Cele mai complicate echipe pentru noi vor fi FCSB și Rapid, au adus jucători buni și au antrenori buni. La FCSB dacă va fi liniște se poate face ceva, dar noi vom fi acolo. Va fi o luptă în trei în care te poate încurca Farul, CFR și U Cluj va fi surpriză.

Mă bucur că a promovat Dinamo pentru că este o echipă istorică, care nu s-a dat la o parte din fața nimănui. Nici nu mă gândesc la altceva în afară de cele trei puncte. Este un handicap, dar nu poate pentru noi, ci și pentru ei stadionul, au jucat destul de puțin acolo”, a declarat Craioveanu.

Gică Craioveanu îndeamnă la pace în războiul Universitatea Craiova – FC U Craiova: „Copii nu învață nimic din dispute, fotbal și spectacol le datorăm”

Gică Craioveanu își dorește liniște în Bănie și speră ca disputele dintre suporterii lui FC U Craiova 1948 și Universitatea Craiova să nu continue. Acesta a declarat că nu trebuie să existe astfel de probleme: „

„Sper să fie pace, să fie liniște. Chiar dacă vor fi în continuare două echipe sper să nu mai fie acele lupte prin oraș pentru că nu beneficiază nimănui. Copii nu învață nimic din aceste dispute, copii din ziua de astăzi vor fotbal și spectacol și asta le datorăm. Poate să fie un Lazio, Roma sau un Atletico Madrid și Real și nu văd nicio diferență între acele echipe și noi”, spune Gică Craioveanu.


  • Cotă BETANO pentru Universitatea Craiova: 1,72 este cota pentru „2 solist” la meciul Dinamo – Universitatea Craiova

ADVERTISEMENT