Fotbal intern

Gică Craioveanu explică de ce a ratat Mondialul din 1994: ”Oltene, să nu te mai văd la echipa națională”

16.04.2021 | 20:17
Gica Craioveanu explica de ce a ratat Mondialul din 1994 Oltene sa nu te mai vad la echipa nationala
ADVERTISEMENT

Fostul atacant Gică Craioveanu a explicat de ce a ratat Mondialul din 1994, la care România a înregistrat cea mai bună performanșă din istorie fiind la un pas de semifinale, și crede că totul s-a tras de la un conflict cu selecționerul de atunci Anghel Iordănescu.

Turneul final din SUA va rămâne mereu în inimile românilor pentru că acolo a confirmat ”Generația de Aur”, dar a lăsat și un gust amar după eliminarea la penalty-uri în fața Suediei și ratarea unei semifinale istorice cu Brazilia.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi, căpitanul ”tricolorilor” la World Cup, a dezvăluit că dacă România trecea de Suedia el ar fi câștigat în acel an Balonul de Aur.

Mondialul din 1994, marele regret al lui Gică Craioveanu

Chir dacă toată lumea se mândrește cu acea generație de excepție care a realizat o performanță unic până acum pentru fotbalul românesc, există și oameni care au regrete. Și este vorba de Gică Craioveanu, care nu a prins lotul pentru Mondialul din 1994.

ADVERTISEMENT

”Am avut o mică problemă cu Nea Puiu. Am fost într-un turneu cu Elveția, Hong-Kong și Coreea. Nea Puiu juca cu cinci pe linia de fund, patru la mijloc și eu jucam vârf. După un meci mi-a spus că am atins puține mingi, eu i-am zis că noi, atacanții, depindem de ceilalți jucători, nu doar de mine”, a declarat olteanul într-un interviu din seria ”Hai să fim super!”

”I-am spus că nu pot să joc 9. ‘Oltene, să nu te mai văd, să nu mai vii la echipa națională!’, mi-a zis Nea Puiu. Și nu m-a mai luat. M-a deranjat”, a mai spus cu dezamăgire Gică Craioveanu.

ADVERTISEMENT

Craioveanu crede că merita să joace mai mult la națională

”Eu aveam 74 de kg și el îmi lua felia de pâine din farfurie, zicea că sunt gras. Nu m-am gândit că ar putea să aibă răutatea să nu mă ia la echipa națională pentru lucrul acela. Dar nu m-a luat, pur și simplu!

Eu am avut probleme la echipa națională. Erau și jucători foarte buni, să fim sinceri, dar eu cred că au fost multe momente în care meritam mai mult”, a încheiat Gică Craioveanu.

ADVERTISEMENT

La finalul anului trecut, fostul atacant al Universității Craiova a vorbit pentru FANATIK și a dezvăluit că a avut nevoie de o operație după ce a căzut pe gheață, și-a luxat glezna și i-au fost afectate ligamentele.

ADVERTISEMENT