Sport

Gică Craioveanu nu are emoții înaintea debutului României în preliminariile Euro 2024: „Am ajuns să ne fie frică de Andorra și Belarus? Râd de leșin!”. Exclusiv

Gică Craioveanu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că nu concepe pași greșiți pentru România în preliminariile Euro 2024 cu Andorra și Belarus.
22.03.2023 | 10:35
Gica Craioveanu nu are emotii inaintea debutului Romaniei in preliminariile Euro 2024 Am ajuns sa ne fie frica de Andorra si Belarus Rad de lesin Exclusiv
Gică Craioveanu anunță înaintea debutului României în preliminariile Euro 2024: „Nu îmi fac vreo problemă. Am ajuns să ne fie frică de Andorra și Belarus, râd de leșin”. sursă foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Selecționata condusă de Edi Iordănescu se pregătește pentru debutul în preliminariile Euro 2024, unde vor înfrunta Andorra și Belarus în primele două partide. Gică Craioveanu a analizat în exclusivitate pentru FANATIK următoarele meciuri ale „tricolorilor” și exclude ca România să facă pași greșiți.

Gică Craioveanu, categoric înainte de debutul României în preliminariile Euro 2024: „Ai tot respectul din lume pentru aceste echipe, dar nu îmi fac probleme”

Fostul mare internațional român nu crede că „tricolorii” au motive de îngrijorare înaintea partidelor cu Andorra și Belarus și elevii lui Edi Iordănescu au șanse mari să obțină maximul de puncte. Gică Craioveanu a declarat că românii trebuie să își respecte viitorii adversari și să aibă atitudine pe teren.

ADVERTISEMENT

„Teoretic, sunt meciuri accesibile României, hai să fim serioși, pentru că nu sunt echipe de top, sunt echipe modeste care în mod logic ar trebui bătute. Dacă am ajuns să ne fie frică de Andorra și Belarus, eu râd de leșin. Am mai citit că trebuie să ne temem.

Trebuie să ai tot respectul din lume pentru aceste echipe, dar nu îmi fac probleme că ar putea să piardă România. Depinde foarte mult de atitudine, dacă nu ai atitudine nu bați pe nimeni, dar sunt echipe modeste. Dacă îți este frică de Andorra și Belarus, te duci la Elveția să îți iei sah-mat, nu sunt de acord.

ADVERTISEMENT

Am fost jucător și știu care este situația, tot respectul din lume că au crescut și nu mai sunt așa începători, dar România este România! România ar trebui să aibă șașe puncte, pentru că nu poți să riști să câștigi două meciuri cu Elveția sau Israel”, a declarat Gică Craioveanu.

„Grande” a declarat în exclusivitate pentru FANATIK că România are șanse împotriva oricărei selecționate, dacă tricolorii și selecționerul vor fi inspirați la momentul oportun. Fostul atacant este de părere că două victorii în debutul preliminariilor Euro 2024 ar contribui la moralul jucătorilor pentru următoarele partide.

ADVERTISEMENT

„Șanse sunt cu orice echipă, dar meciurile trebuie tratate cu seriozitate și să sperăm că va fi inspirat la unele meciuri, dar în primul rând la astea două. Cel mai important este începutul, dacă începi cu dreptul este ok, este mai multă liniște în preajma echipei naționale și sunt foarte mulți factori care contează în cazul a două victorii”, a spus „Grande”.

Elveția, favorita pentru Euro 2024 din grupa României: „Au demonstrat că sunt o echipă puternică”

Gică Craioveanu este de părere că Elveția este favorită la câștigarea grupei C, fiind una dintre cele mai puternice naționale ale Europei. Acesta a mărturisit că Andorra și Belarus pot începe meciurile împotriva României cu o teamă și speră ca tricolorii să redevină o selecționată puternică.

ADVERTISEMENT

„Pentru mine este favorită Elveția, a fost la ultimul Campionat Mondial, chiar dacă au pierdut 6-1 cu Portugalia. Au demonstrat că sunt o echipă puternică, meciul cu Portugalia l-am privit ca un accident, pentru că până atunci Elveția a jucat foarte bine.

Când a fost meciul decisiv în grupe a bătut Serbia, una dintre echipele care spera că va face mai mult la acest Campionat Mondial. Agresiv trebuie să fii întotdeauna, dar în sensul bun al cuvântului, nu în sensul rău. Trebuie să domini meciuri, să încerci să te impui de la început. Cred că vor evolua cu o oarecare teamă contra României, care a fost o forță și sper că va redeveni o forță a fotbalului”, a mărturisit Gică Craioveanu.

Gică Craioveanu, despre neconvocările lui Ianis Hagi și Andrei Ivan: „Edi Iordănescu ar trebui lăsat în pace. El va plăti dacă nu se va califica România”

Revenit după o accidentare care l-a ținut departe o lungă perioadă de timp în afara lotului lui Rangers, Ianis Hagi nu a primit conovocarea la naționala României. În lotul tricolorilor pentru partidele cu Andorra și Belarus nu este nici Andrei Ivan, fotbalist decisiv pentru Universitatea Craiova în 2023.

Gică Craioveanu îi ia parte lui Edi Iordănescu și crede că Ianis Hagi poate apărea în lotul României la momentul oportun. Directorul de imagine al Universității Craiova a mărturisit că Andrei Ivan merita să fie convocat, însă este de părere că selecționerul trebuie lăsat în pace să gândească cea mai bună strategie.

„Eu știu că Ianis nu a jucat de foarte mult timp, am șansa să vorbesc la echipa națională a Spaniei. Tu îl iei pe Ramos pentru atmosferă, nu joacă Ramos și ești mort ca antrenor pentru că îți face probleme în vestiar. Cred că trebuie să fie selecționați cei mai în formă jucători, mi se pare mult să stai un an fără meciuri în picioare.

Fiecare jucător trebuie chemat la momentul oportun, când este inspirat. Nu mă cert nici cu Hagi, Ianis mi s-a părut un băiat foarte bine crescut și educat. Una este forma pe care a avut-o înainte de accidentare și alta este forma actuală.

Eu zic că merita pentru că este în play-off, iar Andrei Ivan este cel mai bun jucător al Universității Craiova în acest moment, jucătorul care a făcut diferența în ultimul timp. Edi Iordănescu ar trebui lăsat în pace să lucreze, pentru că până la urmă el va plăti dacă nu se va califica România, nu va plăti nimeni altcineva”, a spus Gică Craioveanu.

Gică Craioveanu, verdict în privința lotului României: „La echipe de top nu prea avem jucători”

Vremurile în care jucătorii români evoluau în campionatele puternice ale Europei au apus, iar echipa națională a ajuns să se baze pe jucători din ligiile secunde din Italia sau Spania. Totuși, Gică Craioveanu a declarat că România are jucători de valoare și promițători.

„În loc să fim toți alături de Mister și echipa națională, noi creăm numai probleme, iar acestea fac ca echipa să joace mai rău. Singurii jucători la echipe bune sunt Chiricheș și Răzvan Marin. Trebuie să fim realiști, mă întrebam în cazul lui Ștefan Radu care era căpitanul echipei la Lazio.

La națională trebuie să ajungă cei mai în formă fotbaliști și din păcate în mare formă în lot sunt câțiva. La echipe de top nu prea avem jucători, l-am mai văzut pe Drăgușin și sunt câțiva jucători în formă. Era Ivan, dar nu vreau să vorbesc despre el, deoarece nu este convocat și nu are rost.

Avem jucători talentați, dar trebuie să își dea seama că doar împreună o să reușească. A revenit și Stanciu, chiar dacă joacă în China este un jucător important, la fel și Cicăldău, Razvan Marin și Burcă, căpitan la CFR Cluj. Oameni cu experiență sunt la echipa națională și cred că acolo trebuie lucrat”, a declarat „Grande”.

Fără Mario Camora, Bogdan Vătăjelu sau Nicușor Bancu, Edi Iordănescu a găsit cea mai bună soluție pentru postul de fundaș stânga: „Un jucător tânăr, combinativ și sper să aibă succes”

Mario Camora s-a accidentat în CFR Cluj – Rapid, scor 2-2, iar selecționerul l-a convocat pe Marius Ștefănescu, așa cum FANATIK a anunțat în exclusivitate. Gică Craioveanu l-a lăudat pe jucătorul celor de la Sepsi și a făcut un apel pentru toți oamenii din fotbalul românesc.

„Între experiență și tinerețe, am văzut jucători tineri cu foame de performanță și jucători cu meciuri la națională. Opruț și Borza joacă foarte bine în banda stângă, dar și Marius Ștefănescu este o opțiune bună, a și debutat la echipa națională.

El și Dumitrescu fac o bandă foarte bună la Sepsi, mi-a plăcut mereu banda stângă de la Sepsi. Este un jucător tânăr, combinativ și de talent, este o opțiune foarte bună și sper să aibă succes puștiul. Ar trebui să ne unim toți oamenii de fotbal din România și să tragem pentru echipa națională.

Important nu este nimeni până la urmă, importantă este România. Sper să ne calificăm pentru că deja sunt foarte mulți ani în care nu am mai reușit o calificare”, a încheiat Gică Craioveanu.


  • Cotă exclusivă FORTUNA: 2,10 este cota pentru „prima repriză: 1X” la meciul Andorra – România

ADVERTISEMENT