Fotbal international

Gică Craioveanu, votat printre cei mai buni jucători din istoria lui Getafe şi Villarreal! Ce legende a depăşit! Video

08.04.2019 | 17:31

Gică Craioveanu a fost votat printre cei mai buni jucători din istoria lui Getafe şi Villarreal. Jurnaliştii de la Marca au iniţiat un sondaj de opinie în rândul fanilor fotbalului spaniol, aceştia fiind puşi să aleagă fotbaliştii care au intrat în rândul legendelor.

Gică Craioveanu, votat printre cei mai buni jucători din istoria lui Getafe şi Villarreal. E pe locul 2 la formaţia madrilenă

Gică Craioveanu a prins podiumul în rândul legendelor lui Getafe, în timp ce la Villarreal ocupă locul 7 în topul celor mai buni jucători din istoria clubului din provincia Castellon. Fostul internaţional român a scris istorie la ambele echipe, iar fanii nu l-au uitat.

În topul legendelor lui Getafe, Gică Craioveanu ocupă locul 2, devansându-i, printre alţii, pe Roberto Abbondanzieri, Pedro Leon, Robert Soldado sau David Belenguer. În tricoul formaţiei din Madrid, fostul atacant român a marcat 16 goluri în 120 de meciuri şi a pus umărul la promovarea echipei, în premieră, în La Liga.

La Villarreal a scris istorie într-un meci cu Barcelona

La Villarreal, Gică Craioveanu a jucat între 1998 şi 2002, reuşind să marcheze 28 de goluri în 120 de meciuri. Fanii echipei din provincia Castellon l-au plasat pe locul 7 în topul legendelor clubului, fiind devansat de Santi Cazorla, Marcos Senna, Juan Roman Riquelme, Diego Forlan sau Pepe Reina. La fel ca în cazul Getafe, Gică Craioveanu a fost unul dintre jucătorii esenţiali în sezonul 1997-98, când Villarreal a promovat, în premieră, în prima ligă din Spania.

Gică Craioveanu a rămas în amintirea fanilor “Submarinului galben” pentru prestaţia de gală dintr-un meci cu Barcelona, din sezonul 1998-99, primul al lui Villarreal în La Liga. Pe 13 decembrie 1998, fostul atacant al echipei naţionale a României a marcat de două ori în victoria pe “Camp Nou”, scor 3-1, în faţa catalanilor. Meciul este considerat de către fani echipei din Castellon ca fiind unul dintre momentele de glorie din istoria recentă.