Fotbal intern

Gică Hagi a dat play-off-ul pe Ianis Hagi! Viitorul a pierdut puncte decisive când “Regele” a mers să fie spectator în Europa

26.02.2020 | 18:56
Gica Hagi a dat playofful pe Ianis Hagi Viitorul a pierdut puncte decisive cand Regele a mers sa fie spectator in Europa
ADVERTISEMENT

Viitorul a ratat în premieră calificarea în play-off, iar echipa lui Gică Hagi nu va juca în cupele europene din sezonul 2020-2021. Pe lângă forma slabă a echipei, care a avut un retur de coşmar, un alt motiv al căderii este şi acela că fostul mare fotbalist a mers să-l vadă pe Ianis Hagi la câteva meciuri din Europa. FANATIK îţi prezintă câte puncte a pierdut echipa atunci când Gică Hagi a fost spectator la meciurile fiului său.

Gică Hagi a ratat play-off-ul la trei zile după ce a fost la Ianis Hagi

Duminică, Viitorul a terminat la egalitate cu Academica Clinceni, scor 0-0, într-un meci decisiv pentru calificarea în play-off-ul din Casa Pariurilor Liga 1, iar echipa lui Gică Hagi a ratat calificarea. Cu trei zile înainte de cel mai important meci al sezonului, “Regele” era în tribune la meciul Rangers – Braga 3-2, în care Ianis Hagi a jucat imperial şi a marcat două goluri.

ADVERTISEMENT

La scurt timp după partidele decisive pentru calificarea în play-off, Gigi Becali a susţinut că Viitorul putea să se claseze între primele şase dacă Gică Hagi nu pleca în Scoţia.

“Dacă nu pleca la Ianis, el era în play-off acum, dar a mers la copil. Orice factor psihologic contează. Dacă Viitorul avea 2-0 la pauză cu Clinceni, Astra n-ar mai fi jucat la fel cu Sepsi”, spunea Gigi Becali.

ADVERTISEMENT

Câte puncte a pierdut Viitorul după deplasările lui Gică Hagi în Europa

Deplasarea în Scoţia a lui Gică Hagi nu a fost singura din actualul sezon. În toamnă, când Ianis Hagi a jucat la Genk, antrenorul Viitorului a fost spectator la trei meciuri ale belgienilor din Liga Campionilor, iar când s-a întors acasă, echipa dobrogeană nu a avut mereu cele mai bune rezultate.

Pe 2 octombrie 2019, Gică Hagi a fost la Genk – Napoli 0-0, meci în care Ianis Hagi a fost titular, iar echipa “Regelui” a avut derby cu CFR Cluj pe 6 octombrie. Dobrogenii s-au impus pe teren propriu, scor 3-1, dar nu au mai repetat prestaţiile şi la următoarele ocazii.

ADVERTISEMENT

“V-am zis că mă mai duc din când în când să-mi clătesc ochii, e bine că Ianis a semnat cu o echipă care joacă în Champions League şi am oportunitatea să mă duc să văd un meci frumos, să văd Napoli, bineînţeles şi Genk, echipa lui” – Gică Hagi înainte de Genk – Napoli 0-0

Gică Hagi a bifat ca spectator dubla lui Genk cu Liverpool, însă Viitorul a pierdut cinci puncte cu această ocazie. Când s-a întors în ţară, echipa a pierdut meciul cu Dinamo, scor 2-3, şi a remizat cu Hermannstadt, scor 1-1.

Dacă mai adăugăm şi remiza cu Academica Clinceni, Viitorul a pierdut şapte puncte importante în lupta pentru calificarea în play-off. Cu aceste puncte, dobrogenii terminau sezonul regulat pe locul 2 şi puteau să viseze la o nouă prezenţă în cupele europene.

ADVERTISEMENT
  • Genk – Napoli 0-0 (2.10.2019) / Viitorul – CFR Cluj 3-1 (6.10.2019)
  • Genk – Liverpool 1-4 (23.10.2019) / Dinamo – Viitorul 3-2 (27.10.2019)
  • Liverpool – Genk 2-1 (5.11.2019) / Hermannstadt – Viitorul 1-1 (8.11.2019)
  • Rangers – Braga 3-2 (20.02.2020) / Viitorul – Academica Clinceni 0-0 (23.02.2020)

Viitorul, parcurs dezastruos în returul sezonului regulat

După meciurile din tur, Viitorul ocupa locul 2 în clasament şi era la două puncte în spatele lui CFR Cluj. Returul a fost unul catastrofal pentru echipa lui Gică Hagi. În 13 meciurile, dobrogenii au înregistrat patru victorii, trei remize şi şase înfrângeri.

Declinul pentru Viitorul a început după înfrângerea cu Dinamo, scor 2-3, din prima etapă a returului. Mai mult decât atât, dobrogenii au obţinut cinci puncte din cele patru meciuri jucate în 2020.

“Anul acesta am avut ghinion față de sezoanele trecute. Am avut și acele situații cu Craiova, așa se scrie istoria, trebuie să acceptăm. Asta este, nu azi s-a pierdut calificarea în play-off. Au fost mai multe meciuri în toamnă, în care nu am ajucat așa cum trebuie. Am făcut anumite greșeli”, spunea Gică Hagi după Viitorul – Academica Clinceni 0-0.

ADVERTISEMENT
Tags: