Fotbal intern

Gică Hagi a dezvăluit planul de succes al Viitorului: „3T- timp, tineri, talent!”. „Regele” își face muzeu la Ovidiu: „Trofeele sunt importante!”

13.10.2019 | 19:10
Gica Hagi a dezvaluit planul de succes al Viitorului 3T timp tineri talent Regele isi face muzeu la Ovidiu Trofeele sunt importante
ADVERTISEMENT

Gică Hagi a dezvăluit planul de succes al Viitorului, în cadrul emisiunii „Rețeaua de idoli” de pe TVR 2. „Regele” se bazează pe un plan format din 3 de „T”: timp, tineri, talent, pe care l-a primit în perioada lui de juniorat și pe care a pus bazele proiectului de la Ovidiu. Fostul decar al naționalei a vorbit și despre dorința de a construi un muzeu la Constanța, în care speră să adune cât mai multe trofee.

Gică Hagi a dezvăluit planul de succes al Viitorului

Gică Hagi a vorbit despre filosofia pe care se axează Academia lui de Fotbal: „Am construit un proiect foarte tehnic la Viitorul. Problema din România este faptul că lumea gândește de azi pe mâine, tot ce apare în media este de natură negativă, dar ca să ai succes trebuie să ai un plan pe care îl numesc „3T”: timp tineri talentați. Eu cred că România va ajunge la fel cum am fost noi în Generația de Aur, dar trebuie să treacă niște timp și să avem un plan bine gândit. Avem ADN-ul nostru de români, iar istoria ne-a arătat de atâtea ori ce putem să facem”.

ADVERTISEMENT

„Orice club mare are în spate o academie care dă jucători. Am vrut inițial să fac doar academia, dar jucătorii trebuiau să aibă continuitate așa că am hotărât să facem și o echipă competitivă. Pe vremea când eram eu junior statul avea foarte multă grijă de tineri, ceea ce mi se pare foarte normal. Eu am făcut parte din proiectul Luceafărul, de altfel toată generația 94 a trecut prin acest proiect. Stăteam în cămine la Electroaparataj”, a mai spus „regele”.

Gică Hagi crede în proiectul său de la Viitorul. Sursă foto: sportpictures.eu
Gică Hagi crede în proiectul său de la Viitorul. Sursă foto: sportpictures.eu

„Pregătesc un muzeu la Ovidiu!”

„Pentru mine cele mai importante sunt trofeele. Pregătesc un muzeu la Academie, la Ovidiu, unde am luat-o de la 0, pentru a crea ceea ce este acum. Încă trăiesc și îmi planific lucrurile la fel ca atunci când eram fotbalist. Înainte să fie Viitorul mă uitam cu admirație la Ajax și la Steaua, dar acum sunt concentrat doar pe Viitorul”, a continuat Gică Hagi.

ADVERTISEMENT

„Regele„ a vorbit și despre trecutul său ca fotbalist, atât la echipele de club, cât și la naționala României: „În cameră stăteam deobicei cu Sabău, iar când el nu era, stăteam cu cel mai tânăr din echipă pentru a-i da curaj.  . Spaniolilor le era frică de noi pentru că îi învingeam. La Barcelona și Real Madrid am învățat cât de mult înseamnă să joci în echipă. Când am ajuns la Real Madrid a trebuit să mă adaptez, primele 6 luni au fost grele, dar am învățat că trebuie să am un randament bun la fiecare meci, dacă nu, te așteaptă banca de rezerve sau chiar tribunele. Pe mine nu m-a împins nimeni să ajung fotbalist, dar a ținut de mine să ajung unul dintre cei mai buni”.

  • 54 de ani a împlinit gică Hagi pe 5 februarie
Tags: