Fotbal international

Gică Hagi a explicat de ce a plecat Ianis la Rangers: “Mentalitatea clubului este de a câștiga meci de meci”

11.02.2020 | 16:28
Gica Hagi a explicat de ce a plecat Ianis la Rangers Mentalitatea clubului este de a castiga meci de meci
ADVERTISEMENT

Ianis Hagi a avut un debut fulminant în tricoul lui Glasgow Rangers. Încă de la primul meci ca titular în Premiership, fiul ”Regelui” a impresionat și a adus victoria trupei lui Steven Gerrard în meciul cu Hibernian. La o zi după golul lui Ianis, presa britanică a realizat un interviu la Constanța cu legendarul său tată, Gică Hagi, dorind să afle de ce a ales Ianis să vină în Scoția.

Gică Hagi explică de ce transferul lui Ianis la Rangers e ideal: ”Mentalitatea clubului e de a câștiga meci de meci!”

Încă din startul interviului acordat site-ului The Athletic, Gică Hagi cataloghează transferul lui Ianis Hagi la Glasgow Rangers ca fiind unul ”ideal” pentru fiul său.

ADVERTISEMENT

”Regele” explică pe larg această declarație și dezvăluie că fiul său s-a născut cu presiune și s-a obișnuit să joace mereu cu aceasta deasupra capului.

”Îi place presiunea. S-a născut cu asta, deci nu este nicio problemă. Dacă ești un jucător bun, trebuie să trăiești cu asta, deoarece presiunea înseamnă că fanii te așteaptă să câștigi și trebuie să îți trăiești viața în fiecare zi. Presiune nu ar trebui să sperie pe nimeni, ci să ofere energie pozitivă”

ADVERTISEMENT

Gică Hagi are numai cuvinte mari la adresa clubului scoțian, despre care spune că are o mentalitate a succesului.

”Rangers este ideal pentru Ianis, întrucât el este un fotbalist tânăr, care trebuie să învețe în fiecare zi. Mentalitatea acestui club este de a câștiga meci de meci”, a spus Gică Hagi pentru sursa ciatată.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi laudă atmosfera de pe ”Ibrox Park”

Gică Hagi și-a amintit, în interviul oferit jurnaliștilor britanici, despre atmosfera senzațională pe care a întâlnit-o în trecut pe stadionul lui Rangers.

”Regele” a jucat pe ”Ibrox Park” contra lui Rangers pe vremea când îmbrăca tricourile celor de la Steaua și Galatasaray.

ADVERTISEMENT

”Îmi amintesc cele două meciuri pe care le-am jucat aici cu Steaua și Galatasaray. Atmosfera creată de cei 50.000 de fani a fost una senzațională. Au cântat și aplaudat tot timpul.

La fel s-a întâmplat și miercuri (n.r. la meciul Rangers-Hibernian). Oferă adrenalină jucătorilor. Publicul reprezintă al 12-lea om pe teren”

Gică Hagi: ”Ianis poate aduce creativitate în jocul lui Rangers”

Presa din Scoția a remarcat în ultimele zile faptul că Ianis Hagi a a fost adus la Rangers pentru a limpezi jocul la mijlocul terenului.

Gică Hagi a scos în evidență tocmai acest lucru despre fiul său, considerând că Ianis poate aduce creativitate în ultimii 30 de metri.

”Ianis poate aduce creativitate la Rangers. În ultimii 30 de metri poate face diferența. În momentele dificile el are ceva special. În opinia mea, el este numărul 10 perfect.

Este bun cu ambele picioare, creativ, îi place să joace în față, este foarte bun la faze fixe. Joacă bine în spatele atacantului și are o finalizare bună”, a mai spus ”Regele”

ADVERTISEMENT