Fotbal intern

Gică Hagi a prins un loc într-un top select! UEFA şi-a adus aminte de un gol fabulos al “Regelui”. Video

12.04.2021 | 22:09
Gica Hagi a prins un loc intrun top select UEFA sia adus aminte de un gol fabulos al Regelui Video
ADVERTISEMENT

Gică Hagi nu mai joacă fotbal de 20 de ani, însă fanii din întreaga lume își amintesc de golurile superbe marcate de acesta în cele mai importante competiții fotbalistice.

„Regele” tocmai a fost nominalizat de UEFA pentru cel mai frumos gol marcat de la distanță din Champions League.

ADVERTISEMENT

Este vorba despre reușita lui Gică Hagi din partida pe care Galatasaray a jucat-o împotriva lui AS Monaco, pe 12 septembrie 2000. În același top, printre alți nominalizați mai sunt și fotbaliști precum Paulo Dybala, Andrey Yarmolenko sau Kevin De Bruyne.

Gică Hagi a fost nominalizat de UEFA pentru cel mai frumos gol de la distanță

Gică Hagi a fost nominalizat pentru cel mai frumos gol marcat în Champions League de la distanță, iar UEFA a ales o execuție a „Regelui” dintr-un meci Galatasaray-AS Monaco, din 2000.

ADVERTISEMENT

La finalul meciului respectiv, Galatasaray avea să se impună cu scorul de 3-2, iar în acea ediție, Gică Hagi devenea cel mai bun pasator al echipei sale și al treilea marcator din formația turcilor.

Galatasaray avea să ajungă în sferturile de finală, echipa fiind condusă pe banca tehnică de Mircea Lucescu și din teren cu Hagi și Popescu.

ADVERTISEMENT

Motivul pentru care Gică Hagi a semnat cu Barcelona, deși jucase la Real Madrid

Gică Hagi este singurul fotbalist român care a jucat la Real Madrid și Barcelona, iar „Regele” a povestit de ce a ales să „trădeze” și să joace și pentru formația catalană. Motivul? Johan Cruyff.

Eram la Cupa Mondială din 94. Cel care m-a sunat atunci a fost Johan Cryuff, care a fost idolul meu când eram tânăr. Dacă Ramon Mendoza (fost președinte la Real Madrid – n.r.) a venit primul să mă caute, al doilea a fost Johan în persoană. 

ADVERTISEMENT

Am vrut să îmi întâlnesc idolul, să vorbesc cu el, să lucrez cu el. Cruyff a fost cel care m-a învățat cele mai multe ca jucător. La Real Madrid, am învățat să vreau întotdeauna să fiu cel mai bun și cu Cruyff, la fel. Era mentalitatea clubului și a lui Johan ca antrenor”, a spus Hagi înainte de „El Clasico”.

ADVERTISEMENT