Fotbal intern

Gică Hagi a spus tot în presa din Italia: „La vremea mea, eram un 10 extrem de important pentru lumea fotbalului”

14.05.2020 | 16:43
Gica Hagi a spus tot in presa din Italia La vremea mea eram un 10 extrem de important pentru lumea fotbalului
ADVERTISEMENT

Gică Hagi a oferit un interviu în presa din Italia, în care a vorbit despre cum s-a dezvoltat ca jucător în era comunistă a României și despre alegerile din cariera sa de jucător, dar și despre Ianis.

Interviul lui Gică Hagi în presa din Italia

Gică Hagi a vorbit în presa din Italia cum a fost remarcat de oficialii Fiorentinei, la un meci amical pe care l-a avut împotriva Sportului Studențesc:

ADVERTISEMENT

Eram la Sportul, tocmai jucasem un amical cu naționala contra Fiorentinei la Florența. Mi s-a spus că le-am plăcut și antrenorului De Sisti, și directorului Corsi. 

Au încercat să mă ia, dar fără succes. În acei ani, regimul comunist nu permitea nimănui să iasă în străinătate și nu voia să se creeze un precedent cu mine.

ADVERTISEMENT

Acela era unicul lucru cu adevărat rău, zidul pe care îl înălțase regimul pentru a nu pleca”.

Hagi a continuat și a povestit amintirile despre finala Champions League pierdută de Steaua în 1989 împotriva lui AC Milan: „Erau mai puternici ca noi, acea echipă era fantastică, extraordinară, una dintre cele mai bune din istorie. 

ADVERTISEMENT

Iar Steaua atinsese finalul unui ciclu și eram obosiți, în timp ce Milanul olandezilor era la început, avea prospețime”.

„Nu ascund că interesul lui Sacchi pentru mine mi-a mângâiat orgoliul”

Gică Hagi a continuat și a vorbit despre motivul pentru care a ales Real Madrid, în loc de AC Milan: „Au existat contacte cu Milan, când Gullit avea probleme fizice.

ADVERTISEMENT

 Nu ascund că interesul lui Sacchi pentru mine mi-a mângâiat orgoliul, faptul că el s-a gândit să mă facă să joc în acea echipă de fenomene. Totul a eșuat însă”.

„Cineva de la Milan a venit la București, dar nu era o figură de prim rang, în timp ce de la Madrid a sosit însuși președintele Ramon Mendoza, care mi-a spus clar de la început cât de mult mă vrea clubul său.

La acea vreme, eram un 10 extrem de important pentru lumea fotbalului. Mă voiau și cele mai cunoscute grupări engleze și germane. La sfârșit, a contat cel mai mult că președintele lui Real a ajuns el însuși în România pentru a mă convinge”, a mai spus Gică Hagi pentru Corriere dello Sport.

„Mi-ar plăcea să antrenez o echipă națională și un club mare pentru a învinge în Europa, dar trebuie să mi se dea posibilitatea de a crea un proiect. Și de a crește jucători. Am furat idei de la Mircea și Johan, și eu sunt dedicat fotbalului total.

La Galatasaray, ați văzut un mare Hagi, e adevărat, dar la Steaua am fost și mai mare. Nu uita că sunt fotbalistul român al secolului și că Pelé m-a inclus printre cei mai valoroși o sută de jucători ai tuturor timpurilor”, a continuat „Regele”.

„Și celui mai talentat tânăr trebuie să i se permită să greșească”

„Ianis are un talent imens, e un număr 10 care știe să facă totul. Dar și celui mai talentat tânăr trebuie să i se permită să greșească. Sunt exasperant de exigent cu el, însă ne înțelegem perfect.

L-am sfătuit, i-am transmis filosofia mea, îi cer să mă asculte. Totuși, el ia deciziile”, a mai spus „Regele” despre fiul său.

ADVERTISEMENT
Tags: