Fotbal intern

Gică Hagi, adevărul despre Ianis: “E fiul meu! Ce vreți? Să îl arunc?”

21.10.2020 | 19:54
Gica Hagi adevarul despre Ianis E fiul meu Ce vreti Sa il arunc
Gică Hagi, adevărul despre Ianis: "E fiul meu! Ce vreți? Să îl arunc?" sursă foto: hepta.ro
ADVERTISEMENT

Gică Hagi spune adevărul despre Ianis, în contextul conflictului care a apărut între acesta și Mirel Rădoi, selecționerul naționalei României, după cele trei înfrângeri consecutive pe care tricolorii le-au suferit în meciurile cu Islanda, Norvegia și Austria.

Ianis l-a criticat pe antrenorul României după înfrângerea categorică cu Norvegia, 0-4, punând la îndoială deciziile tactice pe care acesta le-a luat în legătură cu jocul tricolorilor.

ADVERTISEMENT

Mirel Rădoi i-a răspuns dur lui Ianis Hagi, spunând că nemulțumirea jucătorului legată de alergarea prelungită după minge se datorează lipsei de implementare a strategiei de joc.

Gică Hagi, adevărul despre Ianis: „E fiul meu! Ce vreți? Să îl arunc?

„Cât a fost în România, dați statistica, a fost cel mai bun jucător. În play-off doi ani a fost cel mai bun jucător si golgheter. Unde e subiectivism? Ce să fac dacă e baiatul meu? Să-l arunc că nu dorește cineva sau nu îi place cuiva?

ADVERTISEMENT

El a demonstrat, la el istoria e scrisă pe teren. De la 14 ani e la toate loturile. A fost căpitan, numarul 10, a purtat cu mândrie numărul ăla. Păi dacă la u21 l-a avut el, nu i l-a dat antrenorul? Dați declarația, a zis Rădoi. Pentru el Ianis e primul număr 10”, a declarat Hagi la Telekomsport.

Hagi, vorbind despre performanțele sportive ale lui Ianis: „E singurul care s-a dus la un club din Vest și joacă”

„Dumnezeu mi-a dat un băiat care joacă fotbal. O face bine și s-a dus la nivel foarte mare, pentru că e la nivel foarte mare. El în fotbalul european e singurul care s a dus la un club din vest, la un club mare și joacă. În 13 meciuri are nouă-zece titular. Si apare scris ‘Ianis iar rezervă’ când îi mai dă o pauză de un meci, că meciuri sunt mereu, se joacă din trei în trei zile.

ADVERTISEMENT

Cu Celtic de ce n-a jucat? Întrebați-l pe Gerrard. Mister Gerrard așa a considerat, poate o să joace meciul următor. El e angrenat, e bine, se simte bine și îi merge foarte bine. E foarte respectat afară. Ne reprezintă ca țară de la foarte bine în sus. Și când iese, și cum vorbește și cum joacă. Nu uitați ce a făcut cu Galatasaray”, a adăugat Gică Hagi.

Patronul de la Viitorul, despre conflictul dintre Rădoi și Ianis: „Nu trebuia să vorbească”

„Ianis nu trebuia să iasă să vorbească. Trebuia să iasă jucătorii cu experiență. Nu poți lăsa un tânăr în aceste momente să vorbească, un băiat tânăr. Nu era un moment strălucit. Tânărului trebuie să știi când să îi zici să se ducă. Ianis a fost sincer cu ce a simțit în teren, dar din ce știu s-a reglat, totul e ok. Nu a avut nicio intenție, dar i-am zis că nu trebuia să iasa, n-a fost inspirat. El a greșit.

ADVERTISEMENT

Ianis a avut 39 de mingi atinse. Un număr enorm în 60 de minute cu un adversar care ne-a dominat. El a avut 39. Ce nu a făcut Ianis în meciurile în care a jucat, nu a creat superioritate numerică, nu a dat la poartă, nu a dat pasă de gol și nu a dat gol. Acesta e rolul lui și trebuie să încerce să facă asta. Dar Ianis a făcut mult ca participare la joc, ca atacant, pentru că nu era numai el. Erau și alți atacanți și mijlocași.

Atacantul e expus să piardă mingea, riscă foarte mult. Un număr 10 într-un meci are un procentaj mare de mingi pierdute față de un fundaș. Nu se compară procentul fundașului cu cel al numărului 10. Câteodată mai și pierzi, că tu riști. Când nu ai riscul acela, nu ai un randament bun. Tu trebuie să faci diferența în ultimi 30 de metri.

Acolo nu pierde doar unu’ mingea. O pierd atacanții sau mijlocașul ofensiv, e un joc colectiv.
Ianis clar nu a avut pasă de gol și gol. Au fost alți doi cu mult mai putine mingi atinse decât el. Unul juca chiar mai în spate, mult mai puține riscuri. Dar s-a pus titlu pe Ianis”, a mai susținut fostul mare jucător român.

ADVERTISEMENT