Fotbal intern

Gică Hagi, alături de Maradona și Messi într-un top exclusivist: ”Un adevărat număr 10”

08.02.2021 | 19:13
Gica Hagi alaturi de Maradona si Messi intrun top exclusivist Un adevarat numar 10
ADVERTISEMENT

Gică Hagi a fost inclus într-un top exclusivist de către site-ul Goal.com, și anume al celor mai buni jucători de picior stâng din istoria fotbalului. Alături de legenda fotbalui românesc se regăsesc nume imense din fotbalul mondial precum Maradona sau Messi.

Mijlocașul ofensiv care a încântat generații întregi de fani, a obținut cele mai mari performanțe pentru echipa națională, sfertul de finală din 1994 pierdut cu Suedia fiind cea mai bună performanță a “tricolorilor” la mondiale.

ADVERTISEMENT

În topul alcătuit de site-ul britanic apar și jucători care se află înca în activitate precum Gareth Bale de la Spurs sau Mohamed Salah jucătorul lui Liverpool.

Gică Hagi, alături de Maradona și Messi într-un top exclusivist: ”Un adevărat număr 10”

Goal.com l-a inclus pe Gică Hagi în topul celor mai buni jucători stângaci din istoria fotbalului, din care mai fac parte Maradona sau Lionel Messi: Gareth Bale, Roberto Carlos, Johan Cruyff, Ryan Giggs, Gheorghe Hagi, Paolo Maldini, Diego Maradona, Lionel Messi, Daniel Passarella, Ferenc Pușkaș, Rivaldo, Arjen Robben, Mohamed Salah, David Silva și Hristo Stoichkov, sunt cei mai buni 15 fotbaliști în opinia britancilor.

ADVERTISEMENT

De asemenea, celebra publicație  France Football, l-a inclus anul trecut pe fostul căpitan al României, în topul celor mai buni 20 de mijlocași ofensivi din toate timpurile. Cea mai bună clasare a lui Hagi în ierarhia Balonului de Aur a avut loc în 1994, după turneul final din America.

Gheorghe Hagi se numără printre puținii jucători care au evoluat atât pentru Barcelona cât și pentru Real Madrid. Cel mai aproape de a cuceri titlul în La Liga a fost în sezonul 1991-1992, atunci când madrilenii au pierdut în ultima etapă la Tenerife, cu 3-2. Românul a și marcat în acea partidă un gol fabulos, insuficient pentru a-și conduce echipa spre victorie.

ADVERTISEMENT

Hagi e caracterizat de Goal.com drept “un adevărat coordonator”

Britanicii l-au și caracterizat pe Hagi, au evidențiat perioada petrecută în fotbalul spaniol, dar nu au uitat de prestațiile pentru clubul la care s-a lansat, Steaua București: “Gheorghe Hagi, cel mai mare jucător român din toate timpurile.

A fost și el un fotbalist de picior stâng și de multe ori a fost comparat cu Diego Maradona. Hagi, un adevărat coordonator, a jucat atât pentru Real Madrid, cât și pentru Barcelona, în cariera sa, după ce a impresionat ca un adevărat număr 10 la Steaua București”, au scris cei de la Goal.com.

ADVERTISEMENT

În anul 1990, Gheorghe Hagi devenea cel mai scump fotbalist transferat de la o echipă aflată campionatul intern. Real Madrid îi plătea Stelei 4.3 milioane de euro în schimbul lui Hagi, care urma să petreacă 2 sezoane pe “Bernabeu”.

 

 

 

ADVERTISEMENT