Fotbal intern

Gică Hagi, aproape să atragă trei super investitori la Viitorul. Cum a picat afacerea

05.02.2021 | 15:08
Gica Hagi aproape sa atraga trei super investitori la Viitorul Cum a picat afacerea
ADVERTISEMENT

Gheorghe Hagi a fost aproape să atragă la Viitorul trei investitori extrem de potenți financiar. În contextul pandemiei, înțelegerea a picat însă pentru moment.

Patronul Viitorului Constanța și-a exprimat în nenumărate rânduri intenția de a trage noi investitori și sponsori la echipă, ba chiar s-a gândit să vândă clubul și să păstreze doar Academia de fotbal.

ADVERTISEMENT

Gică Popescu a declarat în exclusivitate pentru FANATIK faptul că Gabi Iancu și Kevin Luckassen au trebuit să fie cedați pentru a face rost de bani la club. În conturile lui Gică Hagi au intrat însă doar 1.000.000 de euro pentru golgeterul sezonului trecut și noua senzație a echipei, atacantul olandez de origine ganeză

Cine a vrut să vină alături de Gică Hagi să bage bani la Viitorul

Conform capital.ro, Gică Hagi aproape îi convinsese pe trei dintre cei mai cunoscuţi oameni de afaceri din ţara noastră să investească în proiectul de la Viitorul. Dezvăluirea a fost făcută pentru sursa citată de către Dan Şucu, şeful Mobexpert: „Lucrurile s-au deteriorat, s-au schimbat destul de mult din cauza pandemiei. În clipa de faţă nu mai există nimic. Erau destul de avansate toate discuţiile. Erau la nivel înalt”, a spus dezamăgit omul de afaceri.

ADVERTISEMENT

Se pare că alături de Dan Șucu ar fi purtat negocieri și Iulian Stanciu, directorul eMAG, şi Florin Talpeş, liderul BitDefender. Toată afacerea s-a prăbușit din cauza izbucnirii pandemiei de COVID-19, iar în acest moment negocierile sunt stopate, însă nu sunt abandonate.

Dan Șucu este un iubitor al fotbalului, mai ales că fiii săi practică acest sport cu mare plăcere. Omul de afaceri a fost impresionat de proiectul lui Hagi de la Viitorul și de ceea ce a reuși în doar zece ani la Academia de fotbal: „Îmi place fotbalul, dar nu sunt microbist. Privesc cu cea mai mare plăcere, copiii mei sunt şi ei fotbalişti. Sunt mai ataşat de ideea de fotbal de juniori decât de cea de seniori. Eram plăcut impresionat de la Hagi de capacitatea lui de a construi, această Academie”, a mai spus omul de afaceri pentru capital.ro.

ADVERTISEMENT

Dan Șucu explică eșecul negocierilor: „A venit pandemia şi lucrurile s-au deteriorat!”

Omul de afaceri este dezamăgit că negocierile nu au fost finalizate cu succes, mai ales că discuțiile erau destul de avansate, iar Dan Șucu îi atrăsese în acest demers și pe Iulian Stanciu, directorul eMAG, şi Florin Talpeş, liderul BitDefender: „Eram toţi trei. Era o chestiune şi de un minim patriotism economic. Eram trei firme de oarecare succes material din România care voiam să ajutăm o alta firmă româneacă de succes să facă un pas suplimentar”, a mai spus patronul Mobexpert.

Pentru Dan Șucu acest gest ar fi fost o dovadă de normalitate, care ar fi încurajat colaborarea între firme de succes românești din diferite domenii, iar brand-ul Hagi ar fi meritat acest sprijin financiar: „Hagi este un simbol uşor de identificat în toată lumea. Dacă am fi putut să ajutăm, ne-ar fi plăcut ca noi o firmă românească să ajutăm o altă firmă românească. Cam aşa era gândită numai că din puctul nostru de vedere nu a ieşit în totalitate”.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi a vorbit în trecut despre planurile sale de viitor la echipa din Ovidiu și chiar a declarat că este dispus să vândă o parte din club: „Sincer, cel mai mult ne dorim parteneri, să vindem acțiuni, am împlinit 10 ani și cred că ar trebui să vorbim de o nouă etapă în cadrul Academiei. Nu toate acțiunile, dar vreau să vând. Și pentru că nu vreau să rămân singur, ci vreau să fim un grup de acționari, care să facem împreună ca Academica să fie mai puternică, FC Viitorul să fie mai puternică, toți de aici să fim mai puternici. Să dezvoltăm proiectul Academiei, să creștem, să obținem performanțe și mai bune. De aceea vreau să vând acțiuni”, spunea Hagi în 2019 pentru site-ul LPF.

„A fost o perspectivă. O discuţie largă pe care am avut-o cu Iulian Stanciu de la eMAG şi Florin Talpeş de la BitDefender, dar a venit pandemia şi lucrurile sau deteriorat”. – Dan Șucu

ADVERTISEMENT