Sport

Gică Hagi, arhitectul lui Drăguș, dezvăluie secretele fotbalistului pe care l-a creat! „Poate juca pe 5 poziții. Eu îl știu de la 14 ani”

Denis Drăguș a înscris golul de 3-0 în victoria cu Ucraina de la Campionatul European din Germania. Ce spune Gică Hagi despre fostul său elev.
21.06.2024 | 09:30
Gica Hagi arhitectul lui Dragus dezvaluie secretele fotbalistului pe care la creat Poate juca pe 5 pozitii Eu il stiu de la 14 ani
DEZVALUIRILE lui Gheorghe Hagi despre Denis Dragus “ASA A AJUNS MARE!”
ADVERTISEMENT

Naționala României a început perfect EURO 2024, iar unul dintre jucătorii care s-au remarcat a fost Denis Drăguș. Vârful lui Edi Iordănescu a făcut un meci senzațional, reușind să înscrie golul care a stabilit scorul final, 3-0.

Gică Hagi l-a lăudat pe Denis Drăguș pentru evoluția sa

Denis Drăguș este unul dintre mulți jucători proveniți din Academia de Fotbal Gheorghe Hagi. Fostul căpitan al României a luat prima dată contact cu atacantul naționalei pe vremea când acesta avea doar 14 ani, remarcând de pe atunci calitățile ofensive ale fotbalistului care a făcut luni după-masă milioane de români fericiți.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi a vorbit la FANATIK EURO despre primii ani în fotbal ai lui Denis Drăguș. “Regele” a amintit de momentul în care atacantul a reușit să înscrie 3 goluri în poarta celor de la Vitesse Arnhem, în preliminariile cupelor europene, pe când avea numai 18 ani. În plus, omul numărul unu de la Farul Constanța a punctat faptul că fotbalistul de la Gaziantep este un jucător extrem de polivalent.

„Eu joc de la 18 ani cu el. Vârf. Avea 18 ani. Am jucat cu Vitesse și a dat 3 goluri în cupele europene: Drăguș, Ianis, Mățan. Totul se planifică. Ei trec prin etapele prin care se maturizează. Arată altfel. Una e cum arăți la 18 ani și alta e cum arăți la 23, 24 de ani.

ADVERTISEMENT

Sunt puternici din toate punctele de vedere pentru că ei s-au dezvoltat. Au făcut lucruri, au muncit, au învățat multe pe drum și acum sunt pregătiți de luptă. Eu l-am văzut pe Drăguș de la 14 ani. Jucătorii buni se văd și mai devreme sau mai târziu ies la rampă.

Drăguș poate să joace 5 poziții. De la mijlocaș ofensiv până la orice poziție din atac. Cu Salzburg a jucat număr 6, adică mijlocaș. E un jucător care are calități foarte bune. Nu știu unde va ajunge. El trebuie să ne arate. Când era mic, îl mai comparam cu alte nume pentru a deveni cunoscut”, a explicat Gheorghe Hagi la FANATIK EURO.

ADVERTISEMENT

Denis Drăguș este un nume bine cunoscut în fotbalul românesc. Atacantul în vârstă de 24 de ani și-a făcut debutul în prima ligă în sezonul 2017/2018. A reușit să înscrie 8 goluri pentru echipa de la malul mării, apoi a prins un transfer spectaculos în Belgia, la Standard Liege.

Denis Drăguș ar putea prinde un super transfer după EURO

În următorii ani, atacantul a fost împrumutat de belgieni la mai multe echipe, însă în sezonul trecut a făcut meciuri de excepție la Gaziantep, în Turcia. În cele 32 de partide disputate a înscris nu mai puțin de 14 goluri, iar acum speră să aibă cât mai multe reușite la EURO.

ADVERTISEMENT

În ultimele luni s-a vorbit despre un posibil transfer la Trabzonspor. Atacantul a vorbit despre o eventuală mutare imediat după finalul meciului cu Ucraina. El a declarat: „(n.r. Te vom vedea la Trabzonspor în sezonul următor?) Poate. Sezonul de transferuri nu s-a deschis încă. Eu sunt concentrat pe campionat. Îmi place foarte mult Turcia”.

Gică Hagi, impresionat de Denis Drăguș

ADVERTISEMENT