Sport

Gică Hagi, artizanul revitalizării lui Denis Alibec: ”Nu l-am văzut niciodată alergând atât de mult”

Denis Alibec a redevenit un jucător extrem de important după ce a semnat cu Farul Constanța și a reînceput să lucreze cu Gică Hagi.
08.10.2022 | 20:48
Gica Hagi artizanul revitalizarii lui Denis Alibec Nu lam vazut niciodata alergand atat de mult
Denis Alibec a redevenit un jucător extrem de important după ce a semnat cu Farul Constanța și a reînceput să lucreze cu Gică Hagi. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Regele” a simțit că atacantul are unele probleme medicale după sosirea la Constanța și nu l-a forțat, oferindu-i timp pentru a se reface complet.

Forma de excepție a lui Denis Alibec, pusă pe seama lui Gică Hagi

În momentul în care a fost la 100%, Denis Alibec a devenit titular incontestabil în echipa lui Gică Hagi, a avut prestații apreciate de toată lumea și a adus multe puncte pentru liderul din SuperLiga, Farul Constanța.

ADVERTISEMENT

Vorbind despre revenirea atacantului la forma sa maximă, Gică Popescu, președintele grupării de la malul Mării Negre, a precizat că un rol important l-a avut Gică Hagi, cel care știe foarte bine să lucreze cu astfel de fotbaliști.

”E a doua oară când Alibec descalecă la Farul şi are evoluţii extraordinare. Nu ţine oare de antrenor? Nu ţine de capacitatea antrenorului de a motiva jucătorii? Pentru că întotdeauna când a venit la noi, a jucat bine. Şi nu că joacă şi marchează. Eu nu l-am văzut pe Alibec alergând atât de mult cum aleargă la noi niciodată.

ADVERTISEMENT

Nici la CFR, unde Dan Petrescu e super pretenşios când e vorba de efortul fizic, nu l-am văzut nici la echipa naţională, la noi aleargă la fel de mult ca un mijlocaş”, a declarat Gică Popescu, la Orange Sport.

Hagi l-a cucerit pe Alibec pentru că-i dă libertate de exprimare

Președintele Farului este de părere că Hagi știe cel mai bine să-și motiveze jucătorii și a vorbit despre faptul că și alți jucători despre care se credea că sunt terminați au reușit să-și revitalizeze carierele la Constanța.

ADVERTISEMENT

”Asta vine din poftă, vine din motivaţie. De ce oare în altă parte nu a avut motivaţie? Că nu joacă pe un stadion de 20.000 de spectatori, sperăm să îl avem în curând la Constanţa, dar deocamdată nu îl avem.

Avem un stadion micuţ, unde se simte foarte bine, unde se antrenează cu plăcere, unde joacă cu plăcere, unde e un colectiv extraordinar, cu un antrenor super motivator, un antrenor care oferă jucătorului libertatea să se exprime.

ADVERTISEMENT

Tot timpul vorbim de jucători pe care toată lumea îi dă expiraţi, vin la noi, explodează, vin la noi, înfloresc. Păi, e mâna antrenorului, vă spun eu”, a încheiat Gică Popescu.

ADVERTISEMENT