Sport

Gică Hagi, atacuri în valuri la adresa lui Edi Iordănescu: ”E între primii 3 din Europa sub 23 de ani, peste Kounde. De ce nu e convocat?”

Gică Hagi se află în conflict deschis cu Edi Iordănescu din cauza selecției pentru debutul în preliminariile Euro 2024 și l-a atacat pentru că nu l-a adus la lot pe Virgil Ghiță.
23.03.2023 | 12:55
Gica Hagi atacuri in valuri la adresa lui Edi Iordanescu E intre primii 3 din Europa sub 23 de ani peste Kounde De ce nu e convocat
Gică Hagi se află în conflict deschis cu Edi Iordănescu din cauza selecției pentru debutul în preliminariile Euro 2024 și l-a atacat pentru că nu l-a adus la lot pe Virgil Ghiță. Sursă foto: Razvan Pasarica/SPORT PICTURES
ADVERTISEMENT

”Regele” s-a supărat pentru că selecționerul i-a transmis fiului său că este un jucător important pentru echipa națională, însă nu l-a convocat pentru partidele cu Andorra și Belarus.

Edi Iordănescu, atacat încă o dată de Gică Hagi

Neconvocarea lui Ianis Hagi nu a fost singura supărare a lui Gică Hagi. Tehnicianul Farului s-a arătat dezamăgit că fundașul Virgil Ghiță nu a fost chemat la lot și l-a atacat pe selecționerul Edi Iordănescu pentru că nu l-a adus pe jucătorul crescut la formația și care evoluează acum la MKS Cracovia.

ADVERTISEMENT

”Am tăcut, dar vin să spun un lucru. Ghiță a ieșit în statistica din Marca de acum un an în Top 3 jucători U23 din Europa, înaintea lui Kounde! Și Ghiță nu poate face parte din lotul național? Deși joacă titular meci de meci și e între primii U23 din Europa?

Ăia de afară fac o statistică și arată că e foarte bun, dar pentru români nu e! De ce nu e la echipa națională Ghiță? Că e între primii 3 din Europa sub 23 de ani. Înaintea lui Kounde, domnilor, care e cumpărat de Barcelona! De ce nu e convocat la lot? Dați-i telefon (n.r. – lui Edi Iordănescu) și întrebați-l!

ADVERTISEMENT

Ghiță joacă titular meci de meci! Singurul român din Polonia care joacă meci de meci! Și nu e convocat! Nu a jucat în România la echipă dintre primele 5, care joacă fotbal? A fost la toate loturile naționale! Atunci cum facem? Ce crede acest băiat?

Spania îl declară între primii 3 din lume sau din Europa și nu e convocat la echipa națională a României? Înseamnă că avem fundași centrali care sunt Dumnezei, care joacă la Juventus, Milan și Barcelona, iar Ghiță nu poate fi acolo. Săracul, alții joacă la nivel foarte mare…”, a declarat Hagi, la emisiunea Digi Sport Special.

ADVERTISEMENT

Hagi, contre și cu Puiu Iordănescu

Anghel Iordănescu, tatăl selecționerul, a avut un discurs diplomatic când a vorbit despre neconvocarea lui Ianis Hagi, însă i-a transmis lui Gică Hagi că și-a luat avânt în momentul în care l-a criticat pe Edi pentru alegerile făcute.

Replica ”Regelului” nu s-a lăsat așteptată și acesta i-a transmis lui ”Tata Puiu” să își amintească de faptul că nu l-a convocat la Campionatul Mondial din 1994 pe Marius Lăcătuș și după i-a părut rău.

ADVERTISEMENT

În plus, Hagi consideră că Andrei Coubiș, Cătălin Cîrjan și Daniel Boloca, toți trei refuzând să reprezinte naționala României, nu au ajuns la un nivel înalt și nu ar trebui să se roage nimeni din cadrul FRF de ei să vină să îmbrace tricoul naționalei.


  • 2,38 este COTA EXCLUSIVĂ FORTUNA pentru pronosticul „ambele marchează sau peste 4,5 goluri” la meciul Andorra – România

ADVERTISEMENT