Sport

Gică Hagi, contrazis de un fost coleg din „Generația de Aur”: „Proiecte faci la echipa de club… La națională, trebuie rezultate imediate!”. Exclusiv

Viorel Moldovan a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre situația precară în care se află echipa națională a României, din punct de vedere al rezultatelor.
22.11.2021 | 17:21
Gica Hagi contrazis de un fost coleg din Generatia de Aur Proiecte faci la echipa de club La nationala trebuie rezultate imediate Exclusiv
Gică Hagi, contrazis de un fost coleg din „Generația de Aur”: „Proiecte faci la echipa de club... La națională, trebuie rezultate imediate!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

România a ratat calificarea la barajul pentru Campionatul Mondial 2022, după ce a terminat preliminariile pe locul 3 din grupa J.

Imediat după ultimul meci din preliminarii, selecționerul Mirel Rădoi a declarat faptul că va părăsi naționala. Conducerea FRF a anunțat că încearcă să-l convingă pe Rădoi să rămână pe postul de selecționer. Însă, în același timp, Federația l-a ofertat și pe Gică Hagi, care a refuzat propunerea.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi, contrazis de Viorel Moldovan

În nenumărate rânduri, Gică Hagi a declarat faptul că echipa națională are nevoie de un selecționer care să pună în aplicare un proiect pe termen lung. Însă, Viorel Moldovan nu este de acord cu acesta și susține că „tricolorii” trebuie să obțină rezultate imediate, proiectul despre care spune Gică Hagi fiind posibil doar la o echipă de club.

„Nouă ne trebuie rezultate. Nu este timp. Trebuie rezultate imediate, calificări. Chiar nu este timp de altceva. Ce proiecte? Sincer, vorbim de 100 de ani de proiecte și nu realizăm nimic.

ADVERTISEMENT

De foarte mult timp nu mai reușim să ne calificăm la un turenu final. Despre ce proiecte vorbim? Proiect faci la o echipă de club, unde ai timp.

Nu e loc să formezi jucători la echipa națională. Nu ai timp! Îți trebuie rezultate, dacă nu, vom sta acasă mult timp. Nu e nimic întâmplător, nu există blesteme. Fotbalul este oglinda societății.

ADVERTISEMENT

Noi nu ne putem compara cu Croația, nici măcar ca societate. Ne lipsesc foarte multe. La noi s-a inventat fotbalul vorbit. Nu pot să spun că nu s-au făcut anumite greșeli și vizavi de alegerea selecționerilor”, a declarat Viorel Moldovan, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Viorel Moldovan: „Ar trebui ca toți să-și asume o anumită responsabilitate!”

Totodată, Viorel Moldovan atrage atenția la faptul că inclusiv conducătorii FRF ar trebui să-și asume responsabilitatea pentru eșecurile naționalei de seniori a României.

ADVERTISEMENT

„Ar trebui ca toți să-și asume o anumită responsabilitate. Acum să fac o glumă. Ar trebui să-i copiem pe politicieni și să punem un selecționer prin rotație. Să-l punem în funcție de rezultat!

Parcă și turneele acestea finale s-au subțiat calitativ, dar, în afară de noi, se califică cine vrea și cine nu vrea”, a mai spus Viorel Moldovan.

Viorel Moldovan: „Adormi la meciuri, ce naiba!”

În încheiere, fostul fotbalist a vorbit despre nivelul extrem de scăzut pe care campionatul nostru îl are, menționând că acesta ar putea reprezenta unul dintre factorii care au adus naționala României la acest nivel.

„Uită-te și la nivelul campionatului de la noi. Adormi la meciuri, ce naiba! Trebuie să ai nervi de oțel ca să te uiți la un meci de fotbal. Nu mai vorbesc și de ligile inferioare.

Dar chiar adormi la meciuri, pentru că te obosește ritmul infernal de slab. E un joc încâlcit și cu fragmentări, ciudat. Apoi, dai pe un alt program și vezi un meci dintr-un campionat puternic, unde vezi altă intensitate, altă dinamică de joc. De asta poate sunt rezultatele slabe și la echipa națională”, a încheiat Viorel Moldovan.

  • 23 de ani au trecut de la ultima calificare a României la Campionatul Mondial
ADVERTISEMENT