Sport

Gică Hagi dă din casă: cum îi reinventează pe Alibec, Louis Munteanu, Băluță & co. „Ăsta e secretul meu!” Exclusiv

Gică Hagi, patronul și managerul Farului Constanța, liderul din SuperLiga, a dezvăluit într-un interviu premium pentru FANATIK câteva dintre secretele meseriei sale.
12.10.2022 | 10:06
Gica Hagi da din casa cum ii reinventeaza pe Alibec Louis Munteanu Baluta  co Asta e secretul meu Exclusiv
Gică Hagi a acordat un mega-interviu pentru revista FANATIK chiar în „casa” sa de la Ovidiu. Foto: Răzvan Păsărică
ADVERTISEMENT

Gică Hagi are o baghetă magică. Aduce la Academia sa de la Ovidiu jucători care mai au puțin și se lasă de fotbal și-i pune pe picioare aproape tot timpul. De la exemplul mai vechi George Țucudean la cele de azi, în primul rând Denis Alibec, Hagi continuă să facă doar ce știe.

Secretul lui Gică Hagi! Cum îi reinventează pe jucătorii aflați într-un punct mort al carierei: „Nu pot eu sau staff-ul să ne dorim mai mult decât jucătorul! Asta nu se poate!”

FANATIK a fost la Ovidiu pentru un interviu extins cu părintele Academiei Hagi. Gică a fost deschis inclusiv cu o chestiune despre care nu prea vorbește. Ce le face, cum îi mângâie, cum îi ceartă, cum îi convinge, ce le dă să mănânce „gloabelor” pe care le tranformă, după ce dau de „jăratec”, în adevărați armăsari!

ADVERTISEMENT

Gică, lămurește-ne o chestie foarte importantă. Ce le faci jucătorilor care revin și pe care-i reinventezi? Ce le spui, ce le ceri, de ce fac ce le spui tu?

– În primul rând am o comunicare foarte bună cu ei. Am de fiecare dată o discuție între patru ochi cu fiecare dintre ei când vin la echipă. Pe ce trebuie să pedalăm, ce principii trebuie să respecte, totul trebuie să fie simplu, cum spunea Cruyff.

ADVERTISEMENT

Jucătorul trebuie să se simtă bine, el trebuie să fie protagonist, el trebuie să deseneze în teren, iar eu pot doar să-l ajut. Nimic altceva! Eu și staff-ul asta facem: jucătorul în teren trebuie să se simtă bine ca să poată da randament!

Apoi depinde de jucător dacă își și dorește ce îi cer: nu pot eu sau staff-ul să ne dorim mai mult decât jucătorul! Asta nu se poate! Dacă și el își dorește, atunci putem să ne înhămăm la muncă amândoi! Dacă nu, nu! Fiecare își vede de drumul lui!

ADVERTISEMENT

Gică Hagi crede că provocarea în privința „reinventaților” va demonstra talentul Academiei. Mega-interviul integral îl găsiți în revista FANATIK de octombrie

Lui Gheorghe Hagi i-au plăcut întotdeauna jucătorii valoroși și orgolioși. Sunt criterii esențiale pe care le analizează în momentul în care încearcă să (re)șlefuiască pepite.

Cea mai mare provocare a mea și a staff-ului este să-i aducem și pe Alibec, și pe Băluță, și pe Benzar, și pe Nedelcu, și pe Morar, și pe Torje la nivelul foarte bun la care erau. Dacă o facem, înseamnă că ne-a reușit! Înseamnă chiar că avem talent!” – Gică Hagi, manager Farul Constanța

Interviul integral, de 10 pagini, cu Gică Hagi îl găsiți în numărul din octombrie al revistei Premium FANATIK. Este de câteva zile pe piață. Puteți descoperi nu doar antrenorul, dar și omul sau tatăl Gheorghe Hagi, dezvăluiri făcute chiar de șeful Farului.

ADVERTISEMENT
coperti evantai revista Fanatik octombrie 2022
A apărut revista Fanatik pe octombrie! În exclusivitate, visul lui Gică Hagi! Mita lui Laurențiu Reghecampf pentru Gigi Becali ca să-l ia la FCSB! Iubirile lui Emil Grădinescu!

Simțim total sprijinul galeriei de când s-a făcut trecerea de la Viitorul la Farul. E altceva! Se vede cu ochiul liber de când a început campionatul ce înseamnă galeria noastră. Altă emoție, altă adrenalină, alt suflu. Și jucătorii simt acest lucru” – Gică Hagi, manager Farul Constanța

57 de jucători produși de Academie pe care Hagi i-a debutat în Liga 1

Începând din 2012 când a promovat, Viitorul (actualmente Farul) a debutat în prima noastră divizie 57 de jucători crescuți și formați la Academia Gheorghe Hagi. În afara celor 57, mai sunt 30 de jucători produși de Academie care au debutat în Liga 1 la alte formații din România. Iată lista celor 57 formați și debutați chiar de Gică Hagi:

– născut în 1991: Aurelian Chițu (în prezent la FCU Craiova)

– născuți în 1992: Romario Benzar (Farul), Alin Cârstocea (Gloria Buzău)

– născuți în 1993: Cristian Gavra (Ripensia), Alexandru Buzbuchi (Farul)

– născuți în 1994: Ionuț Puțanu (ultima oară era la SV Pforzheim, liga a opta din Germania, în mai 2022), Gabriel Iancu (FCU Craiova), Bogdan Țîru (Jagiellonia Bialystok), Boban Nikolov (FCSB), Florin Tănase (Al Jazira), Bogdan Mitache (FC Pucioasa)

– născuți în 1995: Mihai Bălașa (Sepsi Sfântu Gheorghe), Ionuț Vînă (CSU Craiova), Alexandru Mitriță (Al Raed), Alexandru Tîrnovan (retras, ultima oară, în 2019, la Hermannstadt), Robert Hodorogea (liber de contract din iulie 2022)

– născuți în 1996: Răzvan Marin (Empoli), Florin Cioablă (CSM Alexandria), Ciprian Perju (Unirea Slobozia), Paul Iacob (Rapid)

– născuți în 1997: Cristian Manea (CFR Cluj), Dragoș Nedelcu (Farul), Arpad Tordai (Mezőkövesd), Alexandru Cicâldău (Al-Ittihad), Alexandru Stoica (Dunărea Călăraşi)

– născuți în 1998: Ianis Hagi (Rangers), Florinel Coman (FCSB), Carlo Casap (Farul), Andrei Ciobanu (Rapid), Doru Dumitrescu (s-a retras în 2021), Virgil Ghiță (Cracovia), Tiberiu Căpușă (Chindia)

– născuți în 1999: Tudor Băluță (Farul), Alexandru Mățan (Rapid), Denis Drăguș (Standard Liege), Radu Boboc (FCSB)

– născuți în 2000: Marius Leca (CS Afumaţi), Florin Haită (U Cluj)

– născuți în 2001: Alexandru Georgescu (Gloria Bistriţa)

– născuți în 2002: Alexi Pitu (Farul), Louis Munteanu (Farul), Darius Grosu (Metaloglobus), Constantin Grameni (Farul), Gabriel Buta (Unirea Dej), Daniel Bîrzu (Farul)

– născuți în 2003: Ștefan Bodișteanu (CSA Steaua), Bogdan Lazăr (Farul II), Luca Andronache (Farul), Roberto Mălăele (Farul II), Gabriel Dănuleasă (Farul), Nicolas Popescu (FC Voluntari), Dan Sîrbu (Farul)

– născuți în 2004: Eduard Radaslavescu (FCSB), Emanuel Martinovic (Farul II)

– născuți în 2005: Andrei Borza (Farul), Luca Banu (Farul)

– născuți în 2006: Enes Sali (Farul)

ADVERTISEMENT