Fotbal intern

Gică Hagi, despre rolul de decar al lui Ianis Hagi la națională: ”Nu am vrut să poarte numărul 10. Cu el te naști”

13.10.2019 | 21:21
Gică Hagi a vorbit despre rolul de decar al fiului său Ianis Hagi la echipa națională a României
ADVERTISEMENT

Fostul internațional Gică Hagi a vorbit despre rolul de decar al fiului său Ianis Hagi la echipa națională a României. Jucătorul transferat în această vară de la FC Viitorul la RC Genk a purtat în premieră tricoul cu numărul 10 la prima reprezentativă în meciul câștigat în deplasare cu Insulele Feroe, scor 3-0, în preliminariile Campionatului European din 2020.

  • Cota EXCLUSIVĂ Fortuna: 1.79 este cota pentru ”nu marchează ambele” în meciul România – Norvegia. Vezi aici toate cotele
ADVERTISEMENT

Gică Hagi, despre rolul de decar al lui Ianis Hagi la națională: ”Un număr 10 trebuie să fie inteligent și creativ”

”Un număr 10 trebuie să fie inteligent și creativ pentru a face diferența pe teren. Nu am vrut ca Ianis să poarte numărul 10, cu numărul 10 te naști. De când era mic Ianis era atras de minge și mi-am dat seama că va deveni fotbalist, nu a trebuit să-l împing de la spate”, a declarat Gică Hagi, despre rolul de decar la națională al lui Ianis Hagi

”Nu vreau să fiu asociat cu golurile, pentru că decarul are meseria de a pasa atacanților, acesta era rolul meu. Eu știu ce înseamnă să fiu decar, am învățat de la idolul meu care a fost Dobrin despre care spuneam că este mai bun ca Pele. Nu aveam televizor să-l văd, dar așa auzeam peste tot”, a mai spus ”Regele” la emisiunea Rețeaua de idoli de la TVR 2.

ADVERTISEMENT
Ianis Hagi trece în dribling de Joannes Bjartalid în meciul Insulele Feroe – România

Ianis Hagi, printre cei mai slabi ”tricolori” în Feroe

Ianis Hagi a purtat în premieră tricoul cu numărul 10 la echipa națională a României în victoria din Insuelele Feroe, scor 3-0, în preliminariile Campionatului European din 2020. Fiul lui Gică Hagi a avut o prestație modestă la Torshavn, fiind unul dintre cei mai slabi ”tricolori”, conform cifrelor InStat.

Prezent în studioul Pro X, fondatorul FANATIK, Horia Ivanovici, a spus că nu crede că Ianis Hagi va mai fi titular și în partida cu Norvegia, care se va disputa marți, 15 octombrie, de la ora 21:45, pe Arena Națională, și care va fi transmisă în format LIVE VIDEO și LIVE TEXT pe FANATIK.

ADVERTISEMENT