Fotbal intern

Gică Hagi, dezvăluiri din perioada în care a fost selecționer: “Am fost aruncat direct în mare cu colacul!”. Lansează o carte în noiembrie

19.10.2019 | 19:35
Gică Hagi a fost selecționerul României în 2001. Sursă Foto: Facebook
ADVERTISEMENT

Gică Hagi a susținut conferința de presă premergătoare duelului cu Academica Clinceni din etapa a 13-a din Casa Pariurilor Liga 1. Pe lângă prefața făcută partidei, managerul de la Viitorul Constanța a vorbit despre perioada în care a fost selecționerul primei reprezentative și despre cartea pe care o va lansa în luna noiembrie.

Gică Hagi, acuze către Mircea Sandu

Gică Hagi a fost selecționerul primei reprezentative în 2001, când i-a pregătit pe “tricolori” la ultimele două partide din preliminarii și la barajul de calificare la Campionatul Mondial organizat în Japonia și Coreea de Sud. Echipa națională a pierdut dubla decisivă cu Slovenia, iar Hagi a fost îndepărtat. Despre acea perioadă, fostul mare internațional declară că nu a avut parte de susținerea lui Mircea Sandu, președintele Federației în acea perioadă, iar situația echipei naționale de atunci nu i-a permis să obțină calificarea la Mondialul din 2002.

ADVERTISEMENT

Ca antrenor la națională nu am fost susținut, chiar dacă spune Mircea Sandu…trebuie să vină momentul să recunoașteți. Am fost aruncat în Mare la Constanța cu colacul. Pai salvează-te! Nu cu vaporul, nu cu barca sau cu yachtul! Salvează-te, Hagi! Ați început să dați in mine“, a declarat Hagi.

Gică Hagi pe banca echipei naționale:

  • Ungaria – România 0-2, 5 septembrie 2001 (Preliminariile Campionatului Mondial)
  • România – Georgia 1-1, 6 octombrie 2001 (Preliminariile Campionatului Mondial)
  • Slovenia – România 2-1, 10 noiembrie 2001 (Barajul de calificare la CM)
  • România – Slovenia 1-1, 14 noiembrie 2001 (Barajul de calificare la CM)
ADVERTISEMENT
Viitorul, echipa lui Gică Hagi, este pe locul doi în Casa Pariurilor Liga 1. Sursă Foto: Sportpictures
Viitorul, echipa lui Gică Hagi, este pe locul doi în Casa Pariurilor Liga 1. Sursă Foto: Sportpictures

Gică Hagi lansează o carte

În aceeași conferință de presă, Gică Hagi a anunțat că în luna noiembrie va lansa o carte, în care va aborda viziunea despre fotbal și poveștile marilor transferuri la Real Madrid și Barcelona.

În noiembrie o să vedeți și cartea, că sunteți nerăbdători. O să vedeți, o să anunț eu ca să nu anunțe alții. O să iasă și o carte tehnică, în care o să vedeți viziunea pe care am avut-o când am plecat și unde am ajuns cu ea. Facultatea am facut-o în fotbal. Eu am făcut școala în România, am fost școlit și format în România, dar facultatea am făcut-o la Real Madrid și Barcelona! Sunt 6 in lume sau 7 (n.r. care au evoluat la ambele echipe)! Nu aveți cum să ștergeți asta, oricât ar vrea unii. Se cheamă istorie, tradiție, carieră!“, a încheiat Hagi.

ADVERTISEMENT
Tags: