Sport

Gică Hagi, dorit la echipa națională în locul lui Mirel Rădoi: „E singurul care ne poate duce la un anumit nivel!”. Exclusiv

Ion Marin, fost antrenor la Dinamo, a vorbit în exclusivitate pentru FANATIK despre decizia selecționerului Mirel Rădoi de a părăsi banca echipei naționale.
15.10.2021 | 09:28
Gica Hagi dorit la echipa nationala in locul lui Mirel Radoi E singurul care ne poate duce la un anumit nivel Exclusiv
Gică Hagi, dorit la echipa națională în locul lui Mirel Rădoi: „A testat totul pe teren! A căpătat foarte multă experiență!”. Exclusiv
ADVERTISEMENT

După ce România a învins-o pe Armenia cu 1-0 în etapa a 8-a din preliminariile CM 2022, selecționerul Mirel Rădoi a declarat că plănuiește să plece de pe banca naționalei, după meciul retur cu Liechtenstein.

Gică Hagi, dorit la echipa națională în locul lui Mirel Rădoi

Ion Marin consideră pripită decizia lui Mirel Rădoi de a renunța la postul de selecționer. Acesta susține că Rădoi ar fi trebuit să aibă o discuție cu FRF după meciul cu Liechtenstein și abia după aceea să anunțe ce decizie a luat în privința viitorului său profesional.

ADVERTISEMENT

Totodată, fostul tehnician din „Ștefan cel Mare” consideră că Gică Hagi este cel mai bun înlocuitor pentru Mirel Rădoi la echipa națională, în cazul în care acesta va pleca.

„Mi se pare o decizie un pic grăbită, un pic pripită. Putea să aibă răbdare să se termine și cu celelalte două jocuri, care sunt programate în luna noiembrie. Apoi, avea timp să se așeze la masă cu oamenii din Federație, care i-au acordat sprijinul în această perioadă.

ADVERTISEMENT

După ce discuta cu oamenii ăștia, putea să anunțe: «Domne, eu nu mai rămân». E posbil să-i destabilizeze pe jucători. Dar e posibil și invers, să-i ambiționeze mai mult. Deci, e cu dus și întors.

Există un risc în anunțul lui. A părut foarte supărat, dar nu știu de ce. Până la urmă, fiind final de contract, e treaba lui cum își alege viitorul în fotbal. Poate vrea la o echipă de club sau să plece în străinătate. Sau poate vrea să facă o pauză”, a spus Ion Marin.

ADVERTISEMENT

Ion Marin: „Gică Hagi este antrenorul care poate să preia echipa națională!”

Fostul mare fotbalist a vorbit și despre persoana cea mai potrivită să-i urmeze lui Mirel Rădoi pe banca echipei naționale. În opinia sa, aceasta nu poate fi decât Gică Hagi.

„După părerea mea, există un singur om care poate veni în locul lui Mirel Rădoi. Este vorba despre Gică Hagi, care cunoaște foarte bine jucătorii și campionatul intern. Este un antrenor care poate să antreneze echipa națională.

ADVERTISEMENT

De altfel, a mai fost, dar era foarte tânăr în perioada aceea. Acum, este un antrenor care a căpătat foarte multă experiență. Și a testat totul pe teren, având echipa Viitorul la îndemână.

Consider că Gică Hagi este antrenorul care poate să preia echipa națională și să o ducă la un anumit nivel”, a declarat Ion Marin, în exclusivitate, pentru FANATIK.

Mirel Rădoi (40 de ani) a fost adus la „cârma” echipei naționale de seniori în toamna lui 2019, după plecarea lui Cosmin Contra.

În acest moment, România se poziționează pe locul 2 din grupa J, cu 13 puncte obținute după opt meciuri jucate.

ADVERTISEMENT