Fotbal intern

Gică Hagi îl apără pe Dragoș Nedelcu: „E ca o broască țestoasă”

15.03.2019 | 20:47
Gica Hagi il apara pe Dragos Nedelcu E ca o broasca testoasa

Dragoș Nedelcu este unul dintre cei mai promițători închizători din fotbalul românesc. Cu toate acestea, tânărul internațional U21 nu este deloc pe placul patronului FCSB, iar forma sa slabă a fost mereu criticată de către Gigi Becali. Fostul său antrenor de la Viitorul, Gică Hagi, îi ia însă apărarea lui Nedelcu și spune că fotbalistul trebuie să își găsească o nouă echipă.

Gică Hagi a vorbit despre situația lui Dragoș Nedelcu la FCSB

Hagi și-a sfătuit fostul elev să plece de la echipa roș-albastră: „Nedelcu trebuie să se ducă, să îşi găsească (n.r. altă echipă). Nedelcu este un jucător valoros. Nu este acum într-o formă foarte bună, dar este un jucător valoros, cu un potenţial enorm. A demonstrat şi a arătat că este unul dintre cei mai buni închizători din România. Trebuie să îşi revină, trebuie să îşi găsească liniştea, să facă următorul pas la mai bine. Nu cred că trebuie să vină mai jos, la noi. El trebuie să facă un pas mai în faţă, cel puţin ca Steaua, sau altceva mare.”

„Are 21 de ani, este enervant de tânăr. Are toată viaţa înainte şi sfatul meu este să se ducă undeva la mult mai bine. Nedelcu a avut cifre extraordinare la noi, joacă la naţionala U21, unde dă un randament foarte bun în toate meciurile”, a mai spus „Regele”.

Dragoș Nedelcu, în duel cu Omrani
Dragoș Nedelcu, în duel cu Omrani

Gică Hagi a explicat care este problema lui Dragoș Nedelcu

Gică Hagi a explicat cum trebuie lucrat cu un astfel de fotbalist: „Trebuie să fii lângă el, să îi dai încredere şi să îl ajuţi. Nu uitaţi că sunt tineri şi trebuie să îi ajutăm. Chiar dacă le mai zicem câte ceva, ei sunt tineri şi trebuie susţinuţi, trebuie să le dăm încredere. Presiunea trebuie să o pui întotdeauna pe cel ”bătrân”, pe jucătorul cu experienţă. La el nu ai cum să tolerezi nimic, el trebuie să fie perfect. În cazul unui tânăr, trebuie mereu să fii în spatele lui, să îl ajuţi când îi este greu.”

„Un tânăr e ca broasca ţestoasă. Se retrage în carapece şi e greu după aceea să îl deschizi. Când nu eşti deschis, îţi pierzi curajul, încrederea, convingerea ta că eşti bun şi atunci încep să vină problemele”, a mai spus antrenorul Viitorului, la conferința de presă dinaintea partidei cu CFR Cluj.

  • 1,5 milioane euro este cota lui Dragoș Nedelcu, potrivit transfermarkt.de
  • 2 meciuri la naționala de seniori a României are Nedelcu