Fotbal intern

Gică Hagi, eliminat în Chiajna – Viitorul! Faza care l-a scos din minţi

30.07.2018 | 22:22
Gica Hagi eliminat in Chiajna  Viitorul Faza care la scos din minti
ADVERTISEMENT

Gică Hagi a fost eliminat în timpul primei reprize a întâlnirii din Liga 1 Betano dintre Concordia Chiajna şi Viitorul Constanţa, ultima din cadrul etapei a doua a noului sezon. Antrenorul echipei constănţene şi-a ieşit din minţi, după ce arbitrul partidei, George Rădulescu nu a acordat gol la o fază în care este foarte greu de spus dacă balonul şutat de Voduţ a depăşit sau nu linia porţii. Hagi ar fi fost mai degrabă furios pentru faptul că mingea, care a întâlnit prima dată bara, a fost apoi scoasă de pe linia porţii sau din spatele ei de către Andrei Marc, dar în alunecarea sa disperată pare că fundaşul Chiajnei atinge mingea cu mâna.

Gică Hagi a ţâşnit efectiv către arbitrul asistent, reproşându-i pe un ton ridicat faptul că nu a semnalizat henţ la Marc, ceea ce ar fi adus o lovitură de pedeapsă pentru Viitorul şi chiar o posbilă eliminare a lui Marc. În loc de penalty Hagi s-a ales cu trimiterea în tribună de către centralul George Rădulescu, dar Regele s-a hotărât cu mare greutate să iasă de pe teren, stând încă vreo 20 de secunde în dreptul băncilor, lucru interzis de regulament.

ADVERTISEMENT

Gică Hagi, eliminat în Chiajna – Viitorul! Ce l-a supărat pe Rege

Hagi era deja iritat la maxim pentru faptul că la faza din care acelaşi Marc a înscris un gol fenomenal pentru Concordia, prin care ilfovenii preluaseră conducerea, fundaşul Chiajnei a comis un fault evident, nesancţionat de centralul George Rădulescu. Viitorul a pornit prost în noul sezon, neaşteptat eşec pe teren propriu în faţa Dunării Călăraşi, scor 0-1, în care oamenii lui Hagi au ratat un penalty chiar prin fiul Regelui. 

Nu este prima eliminare din cariera de antrenor a lui Gică Hagi. Pe 30 august 2015 Regele era trimis în tribună în timpul meciului cu Steaua, actuala FCSB. O fază petrecută în minutul 67 al meciului dintre Steaua şi Viitorul l-a făcut pe Gheorghe Hagi să-şi piardă cumpătul.

ADVERTISEMENT

A mai fost trimis în tribună şi în 2015

Cristi Ganea, fundaşul stânga al oaspeţilor, a căzut în careu după intervenţia lui Adi Popa. Hagi a protestat vehement, ţinta fiind arbitrul Cătălin Popa, aflat pe margine. Interesant este ca arbitrul Catalin Popa nu mai arbitra meciul, fiind inlocuit in minutul 12 de “rezerva” Iulian Calin, cel care nu a dat penalty.

Fostul arbitrul Constantin Zotta a spus la Dolce: “Este o simulare a lui Ganea, trebuia avertizat. Arbitrul a procedat bine neacordand penalty, trebuia insa sa dea cartonas galben”. 

ADVERTISEMENT

Acum însă este posibil ca protestele lui Hagi să fi fost justificate, însă faza reclamată de el este una cu adevărat foarte grea şi nu se poate spune sub nici o formă, cu certitudine, dacă Marc a comis sau nu henţ şi nici măcar dacă balonul a depăşit sau nu linia porţii cu întreaga circumferinţă pentru a se putea acorda gol. Însă, judecând că se petrecuse deja faza din care Concordia a marcat după un falt nesancţionat reacţia Regelui a fost amplificată şi arbitrul l-a liniştit arătându-i de unde va urmări repriza secundă: în tribună.