Fotbal intern

Gică Hagi, elogiat în presa din Franţa! “Regele”, introdus în Hall of Fame: “Domnul spectacol!” Foto

06.05.2019 | 16:20
Gica Hagi elogiat in presa din Franta Regele introdus in Hall of Fame Domnul spectacol Foto

Gică Hagi a fost elogiat în presa din Franţa, fostul mare fotbalist român fiind introdus în Hall of Fame-ul revistei Onze Mondial. Prestigioasa revistă din Hexagon i-a dedicat “Regelui” o pagină, în care au fost punctate marile performanţe obţinute cu naţionala României, dar şi în perioada petrecută la Real Madrid, Barcelona sau Galatasaray.

Gică Hagi, elogiat în presa din Franţa: “Cel mai bun fotbalist din istoria României”

Gică Hagi a fost elogiat în presa din Franţa, în numărul din luna mai al revistei Onze Mondial. Cu această ocazie, francezii şi-au reamintit şi de marea victorie obţinută de Galatasaray în finala Cupei UEFA din sezonul 1999-2000. În urmă cu 19 ani, Gică Hagi şi Gică Popescu erau titulari în formaţia turcă şi aduceau primul primul trofeu continental în vitrina clubului, după victoria obţinută în faţa lui Arsenal la loviturile de departajare.

“Gică Hagi este, fără îndoială, cel mai bun fotbalist din istoria României. Din 1982 şi până în 2001 a adus glorie fotbalului românesc şi şi-a construit o carieră de legendă”, au scris jurnaliştii de la Onze Mondial. Sub titlul “Domnul spectacol”, francezii au notat cele mai importante momente din cariera lui Gică Hagi.

Gică Hagi, elogiat în presa din Franţa. Ce au scris jurnaliştii de la Onze Mondial (sursă foto: Onze Mondial, mai 2019)
Gică Hagi, elogiat în presa din Franţa. Ce au scris jurnaliştii de la Onze Mondial (sursă foto: Onze Mondial, mai 2019)

Gică Hagi, pe lista celor mai buni 100 de fotbalişti din istorie

Recent, revista FourFourTwo a realizat un top al celor mai buni 100 de fotbalişti din istorie, iar Gică Hagi a prins poziţia a 59-a, depăşind nume grele precum Sergio Aguero, Hristo Stoicikov, Eden Hazard, Mohamed Salah, Filippo Inzaghi, Davor Suker, Jurgen Klinsmann sau Paul Gascoigne.

“Am fost colegi de echipă la Galatasaray în sezonul 1995-1996 și era unul dintre cei mai buni jucători de picior stâng din istorie. Tehnica lui era incredibilă, mai ales când lovea mingea. Putea să vadă o fază cu trei pase înainte față de orice alt jucător de pe teren. Un adevărat general pe gazon”, a fost carecterizarea făcută de Brad Friedel pentru revista FourFourTwo.