Fotbal intern

Hagi explică repatrierea lui Ianis: “Nu l-am luat eu, l-a luat clubul. E business”

Gică Hagi l-a readus la Viitorul în această iarnă pe fiul său Ianis de la Fiorentina. El a explicat ca un patron motivele repatrierii lui Ianis.
30.03.2018 | 00:19
Hagi explica repatrierea lui Ianis Nu lam luat eu la luat clubul E business
ADVERTISEMENT

În urmă cu un an şi jumătate Viitorul Constanţa anunţa transferul lui Ianis Hagi la Fiorentina, pentru suma de 2 milioane euro. În această iarnă, tatăl său, Gică Hagi, patronul-antrenor al echipei care a ieşit sezonul trecut campioana României, a procedat la mişcarea inversă, achitându-le italienilor suma primită, pentru a-şi recupera fiul, extrem de deprimat de faptul că a jucat de când a venit în Italia doar preţ de o repriză în meciuri oficiale.

Gică Hagi este însă convins că Ianis are valoarea de a juca la un club mare şi că singurul lucru pe care trebuie să îl facă în această iarnă pentru a-şi reveni este să joace şi să-şi recapete încrederea în sine. El a văzut mişcarea repatrierii lui Ianis şi din perspectiva patronului clubului, care trebuie să fie atent la investiţii:

ADVERTISEMENT

Ianis gândeşte mai repede decât îl duc picioarele

“Nu l-am luat eu, l-a luat clubul, care a investit foarte mulţi bani într-un jucător foarte valoros. E un business, iar eu trebuie să gândesc şi ca un conducător. Nu pot să dau bani doar de dragul de a-i da, trebuie să şi câştig nişte bani, altfel e o investiţie proastă. Ştiam cine e Ianis, mai mult ca oricine. Era soluţia cea mai bună să vină să joace, să-şi regăsească ritmul jocului. Nu intensitatea, ci ritmul. Am investit într-un jucător cu un potenţial enorm”

“Îi place fotbalul, e profesionist, are o ambiţie enormă, are talent, creativitate, e un decar 100%, are personalitate şi inteligenţă. Credeţi că atâta minte îngustă pot să am să-l fac căpitan la 16 ani, să-l arunc în mare şi să-l las, dacă el nu e dotat? Credeţi că pot face greşeala să-mi arunc băiatul în mare, oricât de subiectiv aş fi? Nu am gratuităţi la meserie. Concesii mai fac, nu şi compromisuri. Puteam să fac concesia de a-l debuta, dar dacă nu ducea… Nu aş fi corect cu mine să-mi bat joc de băiatul meu. Ar fi cea mai mare greşeală.
 
Mi-a spus cineva care l-a văzut că Ianis gândeşte mai repede decât îl duc picioarele. Are inteligenţă şi personalitate la nivel de top mondial. O să vină şi ritmul, şi intensitatea, şi deciziile, dar doar jucând, doar aşa poţi să simţi. El îşi asumă decizii, e lider şi va concura cu cei mai buni. Trebuie să ne bucurăm că avem copii buni, e o şansă pentru noi”